Interessant:

Windows 10-update voor Lumia Windows Phone 8-smartphones

nieuws 17 november 2014 om 12:07

Microsoft gaat op termijn waarschijnlijk alle Lumia-smartphones met het Windows Phone 8-besturingssysteem voorzien van een update naar Windows 10. Dit gaat echter nog even duren, want Windows 10 verschijnt pas volgend jaar.

Op een vraag op Twitter van een gebruiker of een huidige Nokia Lumia-smartphone een update krijgt naar Windows 10, twitterde Microsoft: "we zijn van plan alle Windows Phone 8-toestellen in de toekomst naar Windows 10 te upgraden". Het is echter niet helemaal duidelijk of hier écht alle Windows Phone 8-smartphones worden bedoeld of alleen de Lumia-smartphones met Windows Phone 8. Eerder twitterde Microsoft namelijk: "Er komt een Windows 10-upgrade voor alle Lumia Windows Phone 8-apparaten. En er komen nieuwe Windows 10-modellen in de toekomst!".

Microsoft kondigde Windows 10 afgelopen oktober aan, hoewel de software pas in 2015 verschijnt. Nieuw in Windows 10 is onder meer dat het besturingssysteem zich automatisch aanpast op het apparaat waarop het draait. Dat betekent bijvoorbeeld dat je op een tablet of smartphone meteen terecht komt in een touchscreen-interface, terwijl je op een laptop of PC meteen gebruik kan maken van de klassieke desktop-interface. Daarnaast keren in de (klassieke) modus de Starttoets en het Startmenu terug.

Het is afwachten wanneer Microsoft de Windows 10-updates voor de Lumia-smartphones volgend jaar officieel uitrolt. Microsoft nam eerder dit jaar afscheid van de Nokia-merknaam voor de Lumia Windows Phone-smartphones en begin deze maand verscheen de eerste Lumia-telefoon onder de Microsoft-vlag: de Microsoft Lumia 535.

Windows 10
Windows 10

Boy Genius Report