Interessant:

BlackBerry's resultaten slechter dan slecht

nieuws 27 maart 2015 om 10:35

De bedrijfsresultaten van BlackBerry zijn, ondanks de nodige hervormingen, nog altijd bedroevend slecht. Dat komt onder meer door de bijzonder tegenvallende verkopen van de BlackBerry Passport en de BlackBerry Classic.

BlackBerry komt waarschijnlijk weer in de rode cijfers, omdat het de afgelopen drie maanden slechts een opbrengst van 790 miljoen dollar wist te generen, 20 procent minder dan in dezelfde fiscale periode vorig jaar en de slechtste verkoopcijfers in 10 jaar. De aandelen van het Canadese bedrijf kelderen door het nieuws al in waarde.

Een voorname reden voor de bedroevende resultaten zijn de teleurstellende verkopen van de BlackBerry Passport en BlackBerry Classic. Van deze toestellen samen zouden in de afgelopen drie maanden slechts 8.000 exemplaren zijn verkocht, aldus de Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley. Analisten verwachten dat BlackBerry de verwachte verkoop van smartphones voor het komende fiscale jaar moet bijstellen naar 400.000.

Bij de introductie van de BlackBerry Passport, een toestel met een opvallend design met een vierkant 4,5-inch touchdisplay en een fysiek drie-regelig qwerty-toetsenbord, zag het het er nog goed uit voor BlackBerry: in de eerste twee dagen na de release werd het toestel 200.000 keer verkocht, en dat was meer dan BlackBerry had verwacht. Deze populariteit heeft zich dus niet kunnen voortzetten.

Voor dit jaar heeft BlackBerry reeds de BlackBerry Leap (met 5-inch touchscreen, zonder toetsenbord) aangekondigd.

BlackBerry Passport
BlackBerry Passport

Financial Post