Interessant:

BlackBerry maakt nog minder smartphones

nieuws 24 juli 2015 om 13:34

BlackBerry-topman John Chen heeft gezegd dat BlackBerry in de toekomst (nog) minder smartphones op de markt gaat brengen. Het Canadese bedrijf legt haar focus nu volledig bij veiligheidssoftware.

John Chen vertelde in een interview met FOX Business dat BlackBerry zeer veel heeft geinvesteerd in haar veilingsheidsinfrastructuur. Om de focus op mobiele veiligheid te vergroten werd tevens AtHoc, een provider van crisiscommunicatiesoftware, overgenomen. Volgens Chen was "veiligheid en enterprise altijd de DNA van BlackBerry, maar zij we daar de laatste jaren helaas een beetje van afgedwaald. Ik denk dat we nu echter weer op volle kracht terug zijn [op het gebied van beveiliging]."

BlackBerry Passport
BlackBerry Passport

Volgens Chen zijn overheden altijd trouw gebleven aan BlackBerry, ook omdat zij er altijd lang over doen om veranderingen door te voeren. Hij haalt onder meer het voorbeeld aan van Angela Merkel, die zou zijn overgeschakeld naar een BlackBerry na het NSA-afluisterschandaal.

Chen zegt dat BlackBerry de focus nu zal houden op software en veiligheid, en zich minder zal focussen op hardware. Waar BlackBerry traditioneel rond de vier smartphones per jaar introduceerde, worden dat er in toekomst veel minder, waarschijnlijk één of twee. De verkoopresultaten van BlackBerry's hardware zijn de laatste jaren bijzonder teleurstellend. Naar verluidt komen Canadezen dit jaar met hun eerste Android-smartphone, de BlackBerry Venice.

Fox Business