Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSBlackBerry 10
Opslag MB
Scherm5,0" (294 ppi)
Camera8,0 megapixel
Foto BlackBerry Leap 1 Foto BlackBerry Leap 2 Foto BlackBerry Leap 3 Foto BlackBerry Leap 4

Inleiding

De BlackBerry Leap (Z20) is een smartphone met een 5-inch HD-touchscreen en een on-screen BlackBerry Keyboard dat gepersonaliseerde woordsuggesties biedt. Het toestel draait op BlackBerry 10.3.1 OS en al je verschillende berichten (BBM, sms'jes, e-mails, sociale media) zijn in een handig overzicht in één keer te bekijken. De Leap biedt uitgebreide beveilingsfuncties (encryptie-support, ingebouwde malware-protectie en back-up en de mogelijk om op afstand data te wissen of herstellen) voor zakelijk gebruik. Met BlackBerry Assistent kan je je e-mail, contacten, agenda en andere functionaliteiten managen via stem- en tekstcommando's. Apps zijn te downloaden via de BlackBerry World, tevens is het mogelijk om via de Amazon Appstore Android-apps te downloaden. Apps als Documents-To-Go, Adobe Reader, Dropbox, Evernote, Facebook, Twitter, LinkedIn, Foursquare en YouTube zijn voorgeinstalleerd. BlackBerry Blend brengt messaging en content van je BlackBerry Leap naar je computer en tablet. Zo heb je direct op je computer of tablet toegang tot data op de smartphone. Ook kan je vanaf je computer of tablet antwoorden op BBM- of sms'jes op de BlackBerry Leap. Het toestel is verder uitgerust met een 1,5GHz dual-core processor met 2GB RAM, 16GB geheugen (uitbreidbaar via microSD tot 128GB), een 8-megapixel camera met flitser en 1080p Full HD-videorecorder, een 5-megapixel 720p HD frontcamera/webcam, en ondersteuning van 4G/LTE, WiFi, Bluetooth 4.0, FM-radio en GPS.

Specificaties

De BlackBerry Leap is voorzien van een 1,5 GHz Qualcomm Snapdragon S4 dual-core processor, 2 GB RAM en 16 GB intern opslaggeheugen. Het geheugen is uitbreidbaar met een geheugenkaart (microSD). De capaciteit van de accu bedraagt 2.800 mAh. Met de Leap kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de 4G (LTE) ondersteuning. De snelheid van 4G heft het verschil tussen thuis en onderweg op, waardoor ook bijvoorbeeld streaming video tot de mogelijkheden behoort. Het toestel ondersteunt verder Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken). Foto's en video's maak je met de 8-megapixel camera aan de achterzijde van het toestel. De frontcamera, bijvoorbeeld voor selfies en videogesprekken, heeft een resolutie van 2,0 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De BlackBerry Leap is uitgerust met een IPS-scherm met een resolutie van 1.280 x 720 pixels. IPS (In-Plane Switching) is een schermtechnologie die ontwikkeld is door het Japanse Hitachi om de kijkhoeken en kleurreproductie van displays te verbeteren. Tot slot biedt de Leap een FM tuner (voor overal en altijd gratis radio). De BlackBerry Leap is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Besturingssysteem (OS)

De BlackBerry Leap draait op BlackBerry 10. BlackBerry 10 (voorheen BBX) is een op QNX-gebaseerd mobiel besturingssysteem voor BlackBerry-smartphones, waarmee BlackBerry definitief nam van BlackBerry 7. BlackBerry 10 beschikt over geavanceerde functionaliteiten als BlackBerry Hub (voor een snel overzicht van berichten en chatgesprekken), BlackBerry Balance (om privé en werk gescheiden te houden), BlackBerry KeyBoard (een on-screen toetsenbord die je schrijfstijl herkent om sneller te kunnen typen), BBM Video with Screen Share (waarmee je vanuit een BBM-chat direct kan wisselen naar een BBM Video face-to-face-gesprek) en Camera with Time Shift Mode (waarmee enkele milliseconden voor- en nadat je een foto maakt wordt vastgelegd, zodat je de optimale foto neemt). Apps voor BlackBerry 10 zijn te vinden via BlackBerry World.

Multimedia

BlackBerry 10 ondersteunt een breed scala aan audio-, image- en videoformaten. De ondersteunde videoformaten zijn onder andere H.263, H.264, WMV9, MPEG4 en AVI. Op audiogebied kan BlackBerry 10 uit de voeten met AAC, MP3, WAV, WMA, maar ook met FLAC en Vorbis. Images zijn ten slotte te bekijken in de formaten BMP, GIF, JPG, PNG en TIF.

Prijzen en beoordelingen BlackBerry Leap

Van de BlackBerry Leap staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de BlackBerry Leap beschikbaar.

Specificaties BlackBerry Leap

Algemeen
ProductBlackBerry Leap
Aankondiging2015
Verkoopstart2015
Design
Kleuren

Gewicht170 gram
Afmetingen144,0 x 72,8 x 9,5 mm
IP codering
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen2.800 mAh
Besturingssysteem
OSBlackBerry 10
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon S4
Kloksnelheid2 core (max 1,5 GHz)
RAM2 GB
Uitbreidbaar
Opslag16 GB + microSD
Scherm
Scherm5,0" (294 ppi)
Resolutie1.280 x 720px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera8,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera2,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G/LTE
DualSIM
VerbindingmicroUSB