Interessant:

BlackBerry sluit licentie-deal met Cisco

nieuws 25 juni 2015 om 15:50

BlackBerry en Cisco hebben bekendgemaakt voor langere tijd een cross-licentie-deal voor hun producten en technologieen te hebben gesloten.

Dankzij de†cross-licentie-deal mogen BlackBerry en Cisco, die al langere tijd samenwerkten, gebruik maken van elkaars patenten op het gebied van hun producten en†technologieen. Onderdeel van de deal is dat BlackBerry een licentie-vergoeding ontvangt van Cisco, maar de exacte voorwaarden van de deal zijn geheim.

"Onze overeenkomst met Cisco onderstreept de waarde die bedrijven hechten aan BlackBerry's brede patentportfolio", aldus Dr. Mark Kokes, vice-president†Intellectual Property & Licensing van BlackBerry. "Met deze overeenkomst kunnen BlackBerry en Cisco de focus richten op innovatie en blijvende technische samenwerking, wat onze bedrijven meer vrijheid geeft om eersteklas producten en services voor onze consumenten te creeren, zonder de kans op patentruzies".†

"Cross-licentiŽring is een effectieve manier voor technologiebedrijven om vrijheid in handelen te verzekeren en om zorgen over patentkwesties te verwijderen", vult Dan Lang, vice-president van†Intellectual Property bij Cisco, aan. "Deze overeenkomst erkent Cisco's patentportfolio, die veelal wordt gezien als een van de sterkste in de telecommunicatie- en netwerkindustrie. We zien ernaar uit om te blijven innoveren om aan de wensen van onze consumenten te blijven voldoen".

BlackBerry Classic
BlackBerry Classic

Met BlackBerry gaat het verder nog altijd niet goed. Het Canadese bedrijf maakte bekend de afgelopen drie maanden slechts 1,1 miljoen toestellen te hebben verkocht, tegenover 1,6 miljoen in het voorgaande kwartaal.†Eerder werd ook al bekend dat de bedrijfsresultaten van BlackBerry, ondanks de nodige hervormingen, nog altijd bedroevend slecht zijn. Dat komt onder meer door de bijzonder tegenvallende verkopen van de BlackBerry Passport en de BlackBerry Classic.

BlackBerry