Interessant:

BlackBerry Venice met Android op komst

nieuws 3 juli 2015 om 11:05

Volgens de laatste geruchten introduceert BlackBerry binnenkort in de Verenigde Staten, in samenwerking met AT&T, de BlackBerry Venice. Het zou de eerste BlackBerry-smartphone met Android als besturingssysteem zijn.

BlackBerry verkeert nog altijd in zwaar weer en de verkopen van BlackBerry-smartphones vielen ook afgelopen kwartaal weer bijzonder tegen. In het hoop het tij te keren heeft BlackBerry daarom naar verluidt plannen om voor het eerst een BlackBerry-smartphone met Google's Android als besturingssyteem uit te brengen: de BlackBerry Venice.

BlackBerry Venice (concept)
BlackBerry Venice (concept)

De BlackBerry Venice is, volgens de geruchten, een high-end slider-model met een uitschuifbaar qwerty-toetsenbord, een 5,4-inch Quad HD-display (1.440 x 2.560 pixels) en een six-core Snapdragon 808-processor. Het scherm is mogelijk gebogen, vergelijkbaar met display van de Samsung Galaxy S6 edge. Daarnaast is het toestel wellicht uitgerust met 3GB RAM, een 5-megapixel camera aan de voorzijde en een 18-megapixel camera aan de achterzijde.

De verwachting is dat de BlackBerry Venice met Android dit najaar exclusief verschijnt bij de Amerikaanse operator AT&T in de Verenigde Staten.

PhoneArena