Interessant:

BlackBerry Classic al te bestellen

nieuws 3 december 2014 om 09:48

De BlackBerry Classic (Q20), die pas later deze maand officieel wordt geintroduceerd, is al beschikbaar als pre-order in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Dit BlackBerry-model beschikt over een touchscreen en een qwerty-toetsenbord.

De BlackBerry Classic (toen nog bekend onder de codenaam BlackBerry Q20) werd begin dit jaar reeds aangekondigd. Deze opvolger van de BlackBerry Q10 heeft een traditioneel BlackBerry-design en beschikt over een 3,5-inch touchscreen én een fysiek qwerty-toetsenbord. Het toestel draait op BlackBerry 10.3.1 en biedt de mogelijkheid om zowel Android-apps (via de Amazon Appstore) als BlackBerry-apps (via BlackBerry World) te installeren. Het toestel ondersteunt 4G/LTE en maakt gebruik van een nanoSIM-kaart.

De BlackBerry Classic is pas het derde toestel na de BlackBerry Z3 (alleen beschikbaar in opkomende markten) en de opvallende BlackBerry Passport (gericht op de zakelijke markt) dat BlackBerry dit jaar op de markt brengt. BlackBerry kondigt de BlackBerry Classic aankomende 17 december officieel aan en zal dan ook meer details over het toestel uit de doeken doen. Consumenten in Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk kunnen de klassieke smartphone reeds bestellen voor een prijs van 449 dollar - wat in Nederland waarschijnlijk een prijs van 449 euro betekent.

BlackBerry Classic (Q20)
BlackBerry Classic (Q20)

BlackBerry