Interessant:

BlackBerry kondigt Q20 en Z3 aan

nieuws 25 februari 2014 om 13:47

BlackBerry heeft op het Mobile World Congress in Barcelona de BlackBerry Z3 (een full-touch instapmodel voor opkomende markten) en de BlackBerry Q20 (een nieuw topmodel met qwerty-toetsenbord) aangekondigd.

De BlackBery Z3 heeft een full-touch 5-inch display en draait op het BlackBerry 10.2.1-besturingssysteem. BlackBerry Messenger is voorgeinstalleerd en het toestel ondersteunt FM-radio. Leuk is de camera met Time Shift-functionaliteit waarmee je zeker weet dat je een foto maakt wanneer iedereen lacht en de ogen open heeft. Met de Story Maker-optie kan je foto's en video's samenvoegen (met muziek en effecten) tot een verhalende HD-video, die je direct op YouTube kan delen. De BlackBerry Z3 komt in eerste instantie alleen in IndonesiŽ op de markt en is de eerste smartphone die voortkomt uit BlackBerry's strategische partnership met fabrikant Foxconn. Het is nog niet bekend of de Z3 ook naar Europa komt.

BlackBerry Z3
BlackBerry Z3

De BlackBerry Q20, waarvan nog geen foto's zijn getoond, wordt de opvolger van de BlackBerry Q10. Dit BlackBerry 10-toestel zal in ieder geval beschikken over de combinatie van een 3,5-inch touchscreen en een volledig fysiek qwerty-toetsenbord. Daarnaast zijn de Menu-, Back-, Send-, en End-toetsen en de trackpad een "integraal onderdeel van het toestel en de gebruikersinterface", aldus BlackBerry, en dat moet zorgen voor "snelle, precieze navigatie en een natuurlijke flow tussen apps". Er is nog geen informatie over de prijs en beschikbaarheid van de BlackBerry Q20.

BlackBerry