Interessant:

BlackBerry Classic uitverkocht voor release

nieuws 15 december 2014 om 09:52

De BlackBerry Classic (Q20), een nieuw BlackBerry-model met een klassiek BlackBerry-design, is al voor de officiele introductie (later deze week) uitverkocht in de Verenigde Staten.

De BlackBerry Classic (Q20) is de opvolger van de BlackBerry Q10 en heeft een traditioneel BlackBerry-design met, naast een 3,5-inch touchscreen, een fysiek qwerty-toetsenbord. Het toestel draait op BlackBerry 10.3.1 en biedt de mogelijkheid om zowel Android-apps (via de Amazon Appstore) als BlackBerry-apps (via BlackBerry World) te installeren. Dit klassieke BlackBerry-model ondersteunt 4G/LTE en maakt gebruik van een nanoSIM-kaart.

De BlackBerry Classic was sinds begin deze maand beschikbaar als pre-order in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk (voor 449 dollar). In de Verenigde Staten is het toestel nu al uitverkocht, terwijl de officiele introductie pas aankomende woensdag (17 december) plaatsvindt. Vanaf januari 2015 is de BlackBerry Classic weer leverbaar in de Verenigde Staten. Het toestel is nog wel op voorraad in andere landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland. Het is nog niet bekend wanneer de BlackBerry Classic naar Nederland komt.

De BlackBerry Classic is pas het derde toestel na de BlackBerry Z3 (alleen beschikbaar in opkomende markten) en de opvallende BlackBerry Passport (gericht op de zakelijke markt) dat BlackBerry dit jaar op de markt brengt.

BlackBerry Classic (Q20)
BlackBerry Classic (Q20)

CrackBerry