Interessant:

Nintendo DS viert 10de verjaardag

nieuws 24 november 2014 om 10:08

De originele Nintendo DS viert haar 10de verjaardag. Het originele model verscheen in 2004 en zorgde, samen met de iPhone, voor een wijde acceptatie van touchscreen-gadgets. Tevens betekende de introductie van de DS het einde van de Game Boy-familie.

De Nintendo DS verscheen 21 november 2004 in de Verenigde Staten en Japan, Europa volgde pas op 11 maart 2005. De introductie van de DS (dat staat voor 'Dual Screen' - een regulier 3-inch scherm aan de bovenzijde en een 3-inch touchscreen aan de onderzijde) was een gewaagde stap voor Nintendo. Ten eerste nam het afscheid van haar jarenlange succesvolle Game Boy-merk (dat eerder dit jaar haar 25ste verjaardag vierde). Ten tweede was het gebruik van touchscreens op mobiele apparaten nog niet wijd verspreid, waardoor ook dit een risico was.

Hoewel de originele Nintendo DS veel kritiek kreeg wegens het grote en lompe design (het apparaat kreeg later zelfs de weinig vleiende bijnaam 'Nintendo DS Phat'), werd de DS-serie (mede dankzij de game Brain Training) toch nog een doorslaand succes voor Nintendo. Later verschenen er nieuwe, verfijndere en geavanceerdere modellen als de Nintendo DS Lite (2006), de Nintendo DSi (2008) en de Nintendo DSi XL. In totaal heeft Nintendo van alle originele DS-modellen samen meer dan 154 miljoen exemplaren verkocht en het is daarmee de best verkochte gamehandheld ooit én de op één na best verkochte gameconsole (na de PlayStation 2) ooit.

In 2011 verscheen met de Nintendo 3DS de officiele opvolger (met 3D-display) van de Nintendo DS. De 3DS-familie bestaat, naast het originele model, inmiddels uit de Nintendo 3DS XL en de Nintendo 2DS. Binnenkort volgen de New Nintendo 3DS en New Nintendo 3DS XL.

Nintendo DS viert 10de verjaardag
Nintendo DS viert 10de verjaardag

NintendoLife