Interessant:

HTC Desire EYE beschikbaar in Nederland

nieuws 24 november 2014 om 16:12

De HTC Desire EYE, HTC's 5,2-inch selfie-smartphone/phablet met een camera van 13-megapixel aan zowel de voorzijde als achterzijde, ligt momenteel in Nederland in de winkels.

De HTC Desire EYE werd vorige maand geintroduceerd en is HTC's topmodel voor de feestdagen. Mark Moons, General Manager HTC West Europa, zei over het toestel: "Door hoogwaardige hardware te combineren met uitzonderlijke software, verandert HTC de manier waarop we denken over de mobiele camera-ervaring."

Bijzonder aan de Desire EYE is dat het toestel niet alleen is uitgerust met een 13-megapixel camera (met dubbele LED-flitser) aan de achterzijde, maar ook met een 13-megapixel camera met dubbele LED-flitser aan de voorzijde. Verder beschikt deze 5,2-inch Full HD-smartphone over een IPX7-certificaat (dat betekent dat het toestel spatwaterdicht is), een  quad-core Qualcomm Snapdragon 801-processor, 4G/LTE-support, de HTC BoomSound-audiotechnologie en Android 4.4.2 KitKat.

Verder is de Desire EYE het eerste toestel dat standaard wordt geleverd met de nieuwe HTC EYE Experience camera-software (inmiddels ook beschikbaar als update voor HTC One M8). EYE Experience biedt onder meer Face tracking (zorgt ervoor dat je bij videochats altijd optimaal in beeld bent, ook als je je beweegt), een schermdeelfunctie (om met meerdere partners documenten te bespreken), een Split Opname-functie (waarmee je tegelijkertijd foto's en video's kan maken met de camera's aan de voor- en achterzijde om één 'split screen' afbeelding of video te creëren) en de Spraak Selfie-functie (waarmee je met de stem de camera kan bedienen).

De HTC Desire EYE is nu in Nederland te koop voor een adviesprijs van 499 euro.

HTC Desire EYE
HTC Desire EYE

portablegear.nl