Interessant:

Nintendo 2DS: lelijke 3DS zonder 3D voor kinderen

nieuws 29 augustus 2013 om 07:58

Nintendo heeft de Nintendo 2DS gepresenteerd: een goedkopere uitvoering van de Nintendo 3DS, zonder 3D-effect en zonder flip-design, voor kinderen tot zeven jaar.

De Nintendo 2DS is in tegenstelling tot de originele Nintendo 3DS en de 3DS XL niet inklapbaar: in plaats daarvan heeft het apparaat meer weg van een tablet. De 3DS-modellen gingen in slaapstand als je het apparaat dichtklapte: de 2DS heeft daartoe een aparte slaaptoets. Verder ontbreekt op de 2DS de mogelijkheid om de games in 3D te spelen. Daarnaast heeft de 2DS mono-speakers, waar de 3DS-modellen zijn voorzien van stereo-speakers.

De overige specificaties van de 2DS zijn hetzelfde als van de 3DS/3DS XL: je kan er zelfs 3D-foto's mee maken, al kan je deze niet op het apparaat zelf bekijken (maar alleen als je de geheugenkaart met foto's weer in een 3DS plaatst). De displays van de Nintendo 2DS zijn even groot als van de originele 3DS, dus kleiner dan van de 3DS XL. De 2DS komt in een zwart/blauwe of in een rood/witte uitvoering en een 4GB SDHC-geheugenkaart en een oplader worden meegeleverd. Op het systeem zijn zowel 3DS- als originele DS-spellen te spelen.

Nintendo zet de 2DS op de markt als 'budget'-variant op de 3DS, speciaal bedoeld voor de jongste spelers (tot 7 jaar). De release van de 2DS betekent niet dat Nintendo niet meer gelooft in 3D: het zou alleen jonge kinderen niet willen blootstellen aan 3D, omdat dat slecht voor de ontwikkeling van de oogspieren zou zijn.

De Nintendo 2DS wordt 12 oktober - tegelijkertijd met de release van de 'kindvriendelijke' games Pokemon X en Y - uitgebracht en is waarschijnlijk rond de 50 euro goedkoper dan de 3DS.

Nintendo 2DS
Nintendo 2DS

Nintendo