Interessant:

Brain Training maakt niet slimmer

nieuws 2 februari 2009 om 09:30

Het populaire spel Brain Training, beschikbaar op talloze platforms, varierend van Nintendo DS tot mobiele telefoon, maakt je niet slimmer; dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek.

De Franse onderzoeker Alain Lieury onderzocht 67 10-jarige kinderen, waarvan hij een deel zeven weken Brain Training liet spelen. De kinderen werden niet significant slimmer dan de andere testgroepen. Kinderen helpen met hun huiswerk of Scrabble met ze spelen, bleek bevordelijker voor hun intelligentie.

In het weekblad Intermediair blijkt overigens dat Dr. Kawashima (de bedenker van Brain Training) ook geen fan is van zijn eigen hersenspel: hij zegt dat hij zelf de Brain Training-spelletjes nooit speelt en dat "het idee dat leren leuk moet zijn onzin is". Zijn zoons mogen in het weekend een uur gamen en als ze deze regel overtreden, breekt hij de dvd in tweeŽn. Ook leeft hij in angst dat Japanners die het spel spelen hem zullen herkennen en aanspreken.

Brain Training-varianten zijn beschikbaar voor een keur van platforms, waaronder voor de Nintendo DS, PSP, iPhone, N-Gage en mobiele telefoon.

Intermediair