Interessant:

Nintendo introduceert New Nintendo 3DS

nieuws 29 augustus 2014 om 15:12

Nintendo vernieuwt haar Nintendo 3DS-assortiment: de Japanse gamegigant heeft daartoe de New Nintendo 3DS en New Nintendo 3DS XL aangekondigd. Deze modellen beschikken onder meer over NFC-support en een extra analoge stick.

De nieuwe extra analoge stick (die de naam "C-stick" heeft gekregen) bevindt zich bij de vernieuwde 3DS-modellen aan de rechterzijde, boven de X/Y/B/A-toetsen. Daarnaast heeft Nintendo twee extra schoudertoetsen (ZR en ZL genaamd) toegevoegd. De New Nintendo 3DS-modellen beschikken daarnaast over een nieuwe, snellere processor (waarmee de 3DS eShop en Miiverse sneller worden geladen) en de voorgeinstalleerde 3DS-webbrowser ondersteunt nu HTML5.

Verder zijn verschillende toetsen ten opzichte van het origineel verplaatst (de volumetoets zit nu bijvoorbeeld aan de linkerzijde van het bovenste display) en is het SD-kaartslot (nu te vinden aan de onderzijde) vervangen door een microSD-kaartslot. Ook de powertoets en de stylusopbergruimte vinden zich nu aan de onderzijde van het systeem.

Tot slot bieden de New Nintendo 3DS-modellen betere 3D-kijkhoeken (de systemen maken nu gebruik van de ingebouwde camera om te bepalen waar je hoofd is en passen daarop de 3D-weergave aan) en zijn ze uitgerust met NFC (waarmee Nintendo's plastic speelgoed amiibo-figuurtje kunnen worden ingescand, vergelijkbaar met Skylanders).

De vernieuwde uitvoeringen van de Nintendo 3DS en Nintendo 3DS XL komen in oktober in Japan op de markt. De Europese markt volgt in 2015. Er is nog geen nieuwe uitvoering van de Nintendo 2DS aangekondigd. 

New Nintendo 3DS XL
New Nintendo 3DS XL

EuroGamer.net