Interessant:

Nintendo 3DS XL aangekondigd

nieuws 22 juni 2012 om 09:45

Nintendo heeft een grotere uitvoering van de 3DS aangekondigd; het bovenste scherm van de Nintendo 3DS XL meet 4,88-inch en het onderste touchscreen 4,18-inch.

Het display van de Nintendo 3DS XL is daarmee 90 procent grotet dan van de huidige Nintendo 3DS (die een 3,53-inch display heeft). Ook in vergelijking met de XL-uitvoering van de originele DS, de Nintendo DS XL - die een 4,2-inch display heeft - is de 3DS XL een stuk groter. Daarnaast is de accuduur van de 3DS verbeterd; volgens Nintendo kan je er een half uur langer op gamen dan op de originele 3DS. Verder wordt de 3DS XL geleverd met een 4GB SD-geheugenkaart.

Opmerkelijk is dat de Nintendo 3DS XL wordt geleverd zonder een oplader; deze moet je los aanschaffen of je kan een oplader van je originele 3DS gebruiken (dit is in elk geval in Japan het geval; mogelijk wordt in Europa wel een oplader meegeleverd). Daarnaast is het apparaat ook niet voorzien van een tweede analoge stick en wordt ook de 3DS slide-pad add-on (waarmee je een tweede analoge stick aan het apparaat toevoegt) niet meegeleverd. Gezien het grotere formaat, zal ook de originele 3DS slide-pad add-on niet op de Nintendo 3DS XL passen.

De Nintendo 3DS XL ligt vanaf juli in de Nederlandse winkels in het rood, zwart of zilver-wit. Het apparaat kost waarschijnlijk rond de 200 euro.

Nintendo 3DS XL
Nintendo 3DS XL

Nintendo Direct