Interessant:

Samsung Galaxy S6: alle geruchten op een rij

nieuws 24 januari 2015 om 11:31

Samsung introduceert waarschijnlijk volgende maand de Samsung Galaxy S6, de opvolger van de populaire Galaxy S5. PortableGear zet alle geruchten over het toestel voor je op een rij.

Samsung Galaxy S6: 5,1-inch Quad HD-display van Gorilla Glass 4

Het display van de Samsung Galaxy S6 (die ook bekend staat onder de codenaam Project Zero) is met een afmeting van 5,1-inch waarschijnlijk even groot als het display van de Galaxy S5. Tevens wordt gebruikt gemaakt van dezelfde heldere schermtechnologie (Super AMOLED), maar de schermresolutie wordt opgevoerd van Full (1.080 x 1.920 pixels) naar Quad HD (2.560 x 1.440 pixels). Hiermee heeft het scherm van de Galaxy S6 een pixeldichtheid van 577 ppi, wat zorgt nog betere details en outdoor-zichtbaarheid. Tevens is er een super-dim-modus voor 's avonds laat. Het scherm van de Galaxy S6 is vervaardigd van het nieuwste krasbestendige Gorilla Glass 4, dat eerder werd toegepast op de Galaxy Note 4 en de Galaxy Alpha. Voor de behuizing van de Galaxy S6 is waarschijnlijk gebruik gemaakt van hoogwaardig glas en metaal, waar de Galaxy S5 is vervaardigd van plastic.

Samsung Galaxy S6: 50 procent snellere 64-bit octa-core processor 

De Samsung Galaxy S6 is naar verluidt uitgerust met een nieuwe 64-bit octa-core processor (met 3GB of 4GB RAM), die 50 procent sneller is dan de processor van de Galaxy S5. Volgens de geruchten komt er een variant met een 64-bit octa-core Samsung Exynos 7420-processor (bestaande uit een quad-core Cortex-A53- en een quad-core Cortex-A57-kern) en een variant met een 64-bit quad-core Qualcomm Snapdragon 810-processor (met 3GB RAM).

Samsung Galaxy S6 concept (via BGR.com)
Samsung Galaxy S6 concept (via BGR.com)

Samsung Galaxy S6: 20-megapixel camera

De Galaxy S6 is waarschijnlijk uitgerust met een 20-megapixel camera met optische beeldstabilisatie aan de achterzijde en een 5-megapixel camera (met f/1.8-diafragma en real-time HDR) aan de voorzijde. De Galaxy S5 is voorzien van een 13-megapixel camera aan de achterzijde en een 2-megapixel frontcamera.

Samsung Galaxy S6: 4G+, draadloos opladen, 2.550 mAh batterij

De Samsung Galaxy S6 beschikt zo goed als zeker over 4G+ (Cat. 6 LTE)-ondersteuning voor downloadsnelheden van maximaal 300 Mbps. De batterij van het toestel zou met 2.550 mAh minder krachtig zijn dan de 2.800 mAh batterij van de Galaxy S5. De Galaxy S6 ondersteunt daarnaast draadloos opladen en een sneloplaadmodus. Met deze laatste modus kan je het toestel snel in 10 minuten opladen voor een gebruiksduur van vier uur. Verder ondersteunt de Galaxy S6 mobiel betalen via NFC/Samsung Pay, draait hij op Android 5.0 Lollipop en komt hij beschikbaar in drie geheugenuitvoeringen (32GB, 64GB of 128GB).

Samsung Galaxy S6: S6 Edge-variant met gebogen display

Volgens verschillende geruchten komt Samsung naast de Galaxy S6 ook met de Galaxy S6 Edge, een variant op de Galaxy S6 met een gebogen display (vergelijkbaar met de Galaxy Note Edge). Dit display loopt door over de randen van het scherm en dankzij dit 'curved Edge'-scherm heb je snel toegang tot veelgebruikte applicaties en functies, ook als de cover is gesloten, met een snelle veegbeweging van je duim.

Samsung Galaxy S6: releasedatum

De Samsung Galaxy S6 wordt waarschijnlijk aankomende 2 maart, op het Mobile World Congress 2015 in Barcelona, officieel aankondigt. Het is aannemelijk dat het toestel enkele weken daarna in Nederland op de markt komt.

Naschrift: de Samsung Galaxy S6 is 1 maart 2015 officieel aangekondigd.

Boy Genius Report