Interessant:

Sony presenteert Alpha 7 II systeemcamera

nieuws 21 november 2014 om 12:10

Sony heeft de Alpha II (ILCE-7M2) gepresenteerd. De Alpha 7 II is de eerste systeemcamera met een 5-assige optische beeldstabilisatie en een full-frame sensor. Verder beschikt deze camera over een verstelbaar display en een viewfinder.

Dankzij de stabilisatie langs vijf assen van de 24,3-megapixel full-frame Exmor CMOS-sensor van de Sony Alpha 7 II kan je rekenen op nog snellere sluitertijden en worden bewogen beelden voorkomen. Daardoor kan je ook scherpe afbeeldingen en video's maken zonder statief. De correctie van bewogen beelden kan je direct bekijken op het 3-inch (verstelbare) LCD-display of via de OLED-viewfinder, zodat je altijd kan finetunen en focussen, ook bij het gebruik van een telelens of een macrolens.

Voor het display van de Alpha 7 II is gebruik gemaakt van Sony's WhiteMagic-schermtechnologie (die voor eerst werd toegepast op de Sony Xperia P), die ook in zonlicht goed afleesbaar is. De BIONZ X-beeldprocessor voorkomt ruis en zorgt ervoor dat je details scherp vastlegt. Video's kan je opnemen in AVCHD 2.0 Full HD (1.920 × 1.080) 60p (50p)/60i (50i)/24p en in XAVC-S (Full HD met een hoge bit-rate van 50 Mbps) formaat. Tevens is het mogelijk om foto's in RAW-formaat te maken.

Tot slot ondersteunt de Sony Alpha 7 II WiFi en NFC, zodat de camera eenvoudig aan je smartphone of tablet is te koppelen. Met de PlayMemories Camera Apps zijn de functionaliteiten van de camera verder uitbreidbaar. De camera is compatibel met Sony's E-Mount en A-Mount objectieven.

De Sony Alpha 7 II verschijnt in januari 2015 in Europa voor een nog onbekende prijs.

Sony Alpha 7 II: verstelbaar 3-inch display
Sony Alpha 7 II: verstelbaar 3-inch display

Sony