Interessant:

Samsung Galaxy S6 steviger dan iPhone 6

nieuws 15 april 2015 om 15:14

Uit een test van†verzekeraar SquareTrade blijkt dat de Samsung Galaxy S6, ondanks het vernieuwde design van metaal en glas, steviger en minder breekbaar is dan de voorgaande plastic Galaxy S5. Ook is de telefoon robuuster dan de iPhone 6.

Uit de breekbaarheidstest van verzekeraar SquareTrade blijkt dat "Samsung de volgende stap zet op het gebied van stevigheid met de Galaxy S6. Dit toestel presteerde goed in de val-, water-, schuif- en buigtesten. De Galaxy S6 was daarnaast de minst buigzame van alle geteste telefoons: het toestel kon een druk van zo'n vijftig kilo aan voordat het plastic vervormde. De Galaxy S6 edge brak onder dezelfde hoeveelheid druk, terwijl de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus verbogen. De iPhone 6 ging zelfs in tweeŽn, vlak naast de volumeknop".

Beide nieuwe Galaxy-telefoons overleefden zes keer een val van bijna twee meter zonder te breken. Volgens SquareTrade is dat waarschijnlijk te danken aan hun behuizing van Corning Gorilla Glass 4. Daarentegen viel de verwijderbare achterkant van de Galaxy S5 er regelmatig af, waardoor de accu en andere onderdelen onbeschermd waren. De iPhone 6 Plus brak volledig en werkte een half uur later niet meer. Alle geteste telefoons presteerden hetzelfde bij tien seconden lang onderdompelen in water.

Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S6

De Galaxy S6 scoorde een 4 (op een schaal van 1 tot 10) op het gebied van breekbaarheid, waarmee hij het beter doet dan zijn voorganger: de Galaxy S5. Die kreeg in de test vorig jaar een breekbaarheidsscore van 6. De Galaxy S6 edge presteerde echter iets slechter met een breekbaarheidsscore van 5. (Hoe hoger de score van het toestel, des te groter het risico dat het breekt bij een alledaags ongeluk).

"Samsung heeft de concurrentie op scherp gezet met de Galaxy S6, het toestel waarvan wij vinden dat hij de nieuwe standaard zet op het gebied van stevigheid", zegt Jessica Hoffman, vicepresident Global Communications van SquareTrade. "Dunnere telefoons met grotere schermen, zoals de Samsung Galaxy S6 en de Apple iPhone 6, zijn ontzettend populair. En hoewel ze steeds beter worden als het op stevigheid aankomt, laten onze claimgegevens zien dat consumenten ze vaker kapot maken dan ooit. Zo hebben Amerikanen in de afgelopen zeven jaar meer dan 23,5 miljard dollar besteed aan het repareren en vervangen van smartphones, en we zien dat dit cijfer blijft stijgen."

portablegear.nl