Interessant:

Cat S60: smartphone met thermische camera

nieuws 20 februari 2016 om 11:44

Constructiebedrijf Caterpillar onthult volgende week de Cat S60, een robuuste werktelefoon met als opvallendste kenmerk een camera die beschikt over warmtesensoren. De camera is daarnaast ook onder water te gebruiken.

De Cat S60 is een smartphone met een prijs van 600 dollar, die speciaal bedoeld is voor veeleisende werkomgevingen, zoals een constructieterreinen. Het toestel heeft een touchscreen van het krasbestendige Gorilla Glass 4, dat goed te bedienen is met handschoenen aan. Dankzij het Android 6.0 Marshmallow-besturingssysteem is ook de software helemaal up-to-date.

De Cat S60 heeft een uit één stuk gegoten frame, is bestand tegen stof en overleeft vallen tot 2 meter. Tevens overleeft het toestel tot een uur in 5 meter diep water. Bijzonder aan de Cat S60 is echter vooral de thermische camera, dat is een camera die warmte kan registreren waar dit voor het blote oog niet te zien is. De camera kan warmtemetingen geven op een afstand van maximaal 15 tot 30 meter. Via kleuren wordt de warmte van objecten vervolgens in beeld gebracht. De reguliere 13-megapixel camera van de Cat S60 is daarnaast ook onder water te gebruiken.

Cat S60: smartphone met thermische camera
Cat S60: smartphone met thermische camera

De Cat S60 wordt volgende week op het Mobile World Congress 2016 in Barcelona officieel aan het publiek getoond.

Daily Mail