Interessant:

BlackBerry en Samsung gaan samen smartphones beveiligen

nieuws 17 november 2014 om 11:14

BlackBerry en Samsung hebben een strategisch partnership gesloten op gebied van professionele beveiling voor Android-smartphones. Vanaf begin 2015 kunnen business-gebruikers kiezen tussen beveiling via BES12 of Samsung KNOX.

Samsung KNOX, beveilingssoftware die is voorgeinstalleerd op verschillende Samsung Galaxy-smartphones en -tablets, wordt compatibel met BlackBerry Enterprise Service 12 (BES12), BlackBerry's (veiligheids)beheerplatform voor smartphones. BES12 wordt op haar beurt ook weer compatibel met Samsung KNOX. De geintegreerde oplossing combineert de KNOX-veiligheidsfunctionaliteiten met de databeheercapaciteiten van BlackBerry. Het gevaar van schadelijke apps wordt beperkt tot een minimum en het is mogelijk om een zakelijk en privéprofiel helemaal gescheiden van elkaar te gebruiken.

"BlackBerry heeft een erg nauwe partnership met Samsung en we doen er alles om op de lange termijn de interactie tussen onze engineering- en productontwikkelingsteams te verdiepen", aldus John Sims, CEO van BlackBerry Global Enterprise Services. "Het is een natuurlijke ontwikkeling op ons pad om onze consumenten meer alternatieven te bieden om te voldoen aan hun veranderende mobiele vraag. Samsung KNOX biedt een aantal hardware- en software-beveilingsfuncties en dankzij ons partnerschip kunnen wij deze capacitieiten nauw integreren met BES12".

BlackBerry