Interessant:

Amazon lanceert amazon.nl

nieuws 12 november 2014 om 09:35

Amazon heeft de amazon.nl Kindle Store in Nederland geintroduceerd. Via de Store zijn meer dan 20.000 Nederlandse e-books beschikbaar. Amazon wil nog niet zeggen of het in de toekomst in Nederland ook andere producten gaat aanbieden naast e-books.

De amazon.nl Kindle Store bevat naast de Nederlandse titels meer dan 3 miljoen titels in verschillende talen en meer dan 700.000 Kindle-exclusieve titels zoals Feest in de trein en de populaire strip Fokke en Sukke met de nieuwste uitgave Het afzien van 2014, nog voordat deze uitkomt in print. Ook biedt de amazon.nl Kindle Store de meeste Engelstalige bestellers van de New York Times bestsellerlijst. Daarnaast zijn er meer dan 30.000 gratis titels verkrijgbaar in diverse talen waarvan meer dan 450 Nederlandstalige boeken en klassiekers zoals Het leven op aarde van Jan Jacob Slauerhoff en Eline Vere van Louis Couperus. Nederlandse consumenten krijgen nu ook gratis toegang tot de digitale versie van Van Dale's Groot Woordenboek der Nederlandse Taal.

Met de gratis Kindle-leesapps van Amazon kunnen klanten hun boeken lezen op verschillende apparaten en platforms, zoals de iPad, iPod touch, iPhone en Android-smartphones en -tablets. Whispersync synchroniseert de Kindle-content automatisch tussen alle apparaten en leesapps, zodat lezers verder kunnen gaan waar ze gebleven zijn als ze van apparaat wisselen. Ook maakt Amazon automatisch een back-up in de Cloud van al je boeken die in de Kindle Store zijn gekocht, zodat ze later vanuit de Kindle-bibliotheek op amazon.nl op elk moment gratis en draadloos kunnen worden gedownload.

De amazon.nl Kindle Store kent daarnaast een feilloze integratie met Amazon's eigen Kindle e-readers. Amazon.nl biedt in Nederland de Kindle, Kindle Voyage (3G) en Kindle Paperwhite (3G) aan, al worden deze nog altijd geleverd via amazon.de. Via Kindle Direct Publishing (KDP) (kdp.amazon.nl) kunnen onafhankelijke schrijvers en uitgevers hun boeken publiceren.

"We zijn verheugd een webwinkel speciaal voor Nederlandse klanten te lanceren. Vanaf vandaag bieden we de complete Kindle ervaring in het Nederlands aan", zegt Jorrit van der Meulen, Vice President Amazon Kindle. "De nieuwe amazon.nl Kindle Store is op maat gemaakt voor Nederlandse klanten, met lokale bestsellers van en specifieke aanbevelingen voor de Nederlandse lezer, evenals veel titels van Nederlandse uitgeverijen en auteurs zoals Jan Siebelink, Hella Haasse en Herman Koch. We zijn ook erg enthousiast over de mogelijkheid voor schrijvers om hun eigen boeken te delen met lezers via Kindle Direct Publishing. We weten dat veel mensen een verhaal hebben dat ze graag met anderen willen delen." 

Amazon Kindle Voyage
Amazon Kindle Voyage

Amazon.nl