Interessant:

Microsoft Lumia 535 geintroduceerd

nieuws 12 november 2014 om 10:15

Microsoft introduceert de Microsoft Lumia 535, de eerste Lumia-smartphone onder de Microsoft-vlag en zonder de Nokia-merknaam. Het is een budgetvriendelijk instapmodel-smartphone met Windows Phone 8.1 voor een prijs rond de 130 euro.

"De Microsoft Lumia 535 komt met onze '5x5x5-propositie", vertelt Jo Harlow, vice-president van Phones bij Microsoft. "Innovatie moet voor iedereen beschikbaar zijn, en dit doen wij door gelijk uit de doos de beste geintegreerde Microsoft-services [dit betreft de 5 dienstenáSkype, Office, Cortana, OneDrive en Outlook red.], een 5-megapixel groothoek-frontcamera en een groot 5-inch qHD-scherm te bieden, en dat allemaal voor een betaalbare prijs".

De Lumia 535 heeft een scherm van 5-inch met een qHD (540 x 960 pixels)-resolutie, aanzienlijk minder dan van huidige high-end smartphone, die vrijwel allemaal over een Full HD-scherm beschikken. Het scherm is vervaardigd van het krasbestendige Gorilla Glass 3 en er is gebruik gemaakt van de heldere IPS-schermtechnologie voor goede kijkhoeken.áAan de binnenzijde is Microsofts eerste smartphone uitgerust met een 1,2GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 200-processor met 1GB RAM. Qua connectiviteit ondersteunt de Lumia 535 HSDPA, WiFi, Bluetooth 4.0 en GPS: support voor NFC en 4G ontbreekt. Gratis (offline) navigatie is mogelijk dankzij de HERE Drive+ en HERE Maps-applicaties.á

Microsoft Lumia 535
Microsoft Lumia 535

Aan de voorzijde beschikt de Lumia 535 over dezelfde 5-megapixel groothoek-camera als deáNokia Lumia 735, maar dankzij de Lumia selfie-app maak je fraaiere zelfportretten en daarnaast is het mogelijk om meer in beeld te krijgen tijdens Skype-gesprekken. Aan de achterzijde beschikt het toestel over een 5-megapixel camera met LED-flitser en een FWVGA-videorecorder, Full HD-video's zijn niet mogelijk.ááHet 8GB geheugen is uitbreidbaar via microSD (tot maximaal 128GB) en daarnaast krijg je gratis de beschikking over 15GB online opslagruimte via Microsofts OneDrive cloudservice.

De Lumia 535 draait op Windows Phone 8.1 met Lumia Denim, zodat je gebruik kan maken van softwarefunctionaliteiten als Action Center (waarmee je notificaties kan zien van elke app, of die nu aan het homescreen als Live Tile is vastgepind of niet), Word Flow (leert je schrijfstijl en onthoudt ook de namen van je contactpersonen, zodat je ook deze snel intypt) en Live Folders (waarmee je Tiles kan ordenen in mappen die open en dicht kunnen schuiven). Lumia Denim laat de camera camera sneller en intu´tiever werken.á

DeáMicrosoft Lumia 535ákomt in een single-sim en in een dual-sim variant en in de kleuren groen, oranje, wit, grijs, blauw en zwart. Het toestel komt in november op de markt voor een prijs rond de 130 euro, maar het is nog niet bekend wanneer Microsofts eerste smartphone in de Nederlandse winkels ligt.

Microsoft Lumia 535
Microsoft Lumia 535

Microsoft