Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
Scherm6,0"
Touchscreen
Opslag MB
WiFi
Foto Amazon Kindle Paperwhite 1 Foto Amazon Kindle Paperwhite 2 Foto Amazon Kindle Paperwhite 3 Foto Amazon Kindle Paperwhite 4

Inleiding

De Amazon Kindle Paperwhite is een e-reader met een 6-ink e-Ink Carta-touchdisplay, een schermtechnologie die net zo prettig is af te lezen als regulier papier, ook in fel zonlicht. Het display met hoge resolutie maakt sierlijke lettertypes als Baskerville en Palatino mogelijk, en alle lettertypes op de Kindle Paperwhite zijn aangepast aan het pixelniveau voor optimaal en prettig lezen. Deze e-reader biedt daarnaast achtergrondverlichting, zodat je ook in het donker comfortabel kan lezen. Het één keer opladen van de batterij kan voldoende zijn voor acht weken gebruiksduur (op basis van een half uur lezen per dag en een uitgeschakelde draadloze verbinding). De Paperwhite ondersteunt WiFi en je kan aantekeningen toevoegen die je vervolgens kan bewerken, wissen of exporteren van de e-reader naar je computer. Gehighlighte fragmenten en opvallende citaten zijn te delen via Facebook en Twitter, en je kan ook passages bekijken die door veel andere Kindle-lezers zijn gehighlight. Met de functie Page Flip is het mogelijk om een boek per pagina door te bladeren, hoofdstukken te doorlopen of snel het einde lezen. Je hebt de keuze uit acht lettergroottes en je ziet meteen hoe lang het nog duurt om een hoofdstuk of boek uit te lezen. De functie 'Tijd om te lezen' is gebaseerd op jouw persoonlijke leessnelheid en wordt constant aangepast aan veranderingen in jouw tempo en gewoonten. Met 'Tijd om te lezen' kun je beslissen of je aan een nieuw hoodstuk begint of niet. De Paperwhite is ook beschikbaar in een uitvoering met 3G-ondersteuning. Naast de Kindle Paperwhite voert Amazon de Kindle en de Kindle Voyage. In 2015 verscheen een update van de Paperwhite met een hogere schermresolutie (300 ppi), het exclusieve Kindle-lettertype 'Bookerly' en een nieuwe typografie-engine.

Apparaat & afmetingen

De Amazon Kindle Paperwhite is een e-reader met een gewicht van 206 gram. De afmetingen van de ereader zijn 16,9 x 11,7 x 0,9 centimeter. De afmetingen van de ereader zijn 16,9 x 11,7 x 0,9 centimeter. De Amazon Kindle Paperwhite is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart. Boeken lees je op het 6,0" e-ink Carta-scherm (1024 x 768 pixels) van de Amazon Kindle Paperwhite. Dankzij het touchscreen is de ereader eenvoudig te bedienen. Een e-ink-scherm is speciaal ontworpen om de leeservaring van inkt op papier te evenaren. Voordeel is het extreem lage stroomverbruik en de goede leesbaarheid onder felle lichtomstandigheden. Deze eReader kan in ieder geval uit de voeten met 13 eBook- en document-formaten, te weten TXT, PDF, MOBI, PRC, HTML, DOC, DOCX, JPEG, GIF, PNG, BMP, AZW en AZW3 eBooks.

Geheugen & connectivity

De Amazon Kindle Paperwhite heeft 4 GB intern opslaggeheugen. Dit geheugen is niet uitbreidbaar. De ereader ondersteunt verder WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Prijzen en beoordelingen Amazon Kindle Paperwhite

Van de Amazon Kindle Paperwhite staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Amazon Kindle Paperwhite is door 5bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,6. Lees in het Amazon Kindle Paperwhite testoverzicht de testen

Specificaties Amazon Kindle Paperwhite

Algemeen
ProductAmazon Kindle Paperwhite
Aankondiging2014
Verkoopstart2014
Design
Kleuren

Gewicht206 gram
Afmetingen169,0 x 117,0 x 9,1 mm
Waterdicht
Scherm
Scherm6,0"
Touchscreen
Resolutie1.024 x 768px
Schermsoorte-ink Carta
Geheugen
Opslag4 GB
Uitbreidbaar
FormatenTXT, PDF, MOBI, PRC, HTML, DOC, DOCX, JPEG, GIF, PNG, BMP, AZW, AZW3
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
VerbindingmicroUSB