Interessant:

Microsoft Office zonder abonnement voor iOS en Android

nieuws 7 november 2014 om 09:38

Microsoft heeft nieuwe Office-apps, waarmee het mogelijk is om zonder een betaald abonnement Office-bestanden te creeren en wijzigen, gratis beschikbaar gesteld voor de iPhone en iPad. Daarnaast verschijnt er een preview van Office-apps voor Android.

Met de nieuwe apps kunnen gebruikers van iPhones (vanaf iOS 7.0) gratis gebruik maken van dezelfde mogelijkheden die eerder beschikbaar waren voor Office voor de iPad. Per direct kan je nieuwe Word-, Excel- en PowerPoint-apps die zijn geoptimaliseerd voor de iPhone en dezelfde functies bieden als de iPad-versie downloaden. Daarnaast kan je je inschrijven voor een preview van Office-apps voor Android-tablets. De officiele beschikbaarheid van Word, Excel en PowerPoint voor Android volgt begin 2015.

Nieuw is verder dat Office-gebruikers op de iPhone, iPad en Android nu zonder een betaald abonnement Office-bestanden kunnen creeren en wijzigen, zodat zij altijd overal toegang hebben tot Office. Zij krijgen echter alleen de beschikking over basale (bewerkings)functies, voor de meer geavanceerde functies is nog wel een betaald abonnement noodzakelijk.

Verder maakte Microsoft bekend dat er een nieuwe touch-geoptimaliseerde versie van Office voor Windows 10 zal verschijnen. De mobiele Office-pakketten zijn compatibel met Office 365 (inclusief 1 terabyte online opslaggeheugen via OneDrive), maar hiertoe moet je wel een abonnement afsluiten.

"We wilen iedereen die, op welk moment dan ook, een idee heeft, de mogelijkheid geven om meteen actie te ondernemen", vertelt John Case, vice-president van Office bij Microsoft. "Met wereldwijd meer dan een miljard Office-gebruikers en meer dan 40 miljoen downloads op de iPad, is het duidelijk dat Office-apps gewild zijn bij mensen om dingen voor elkaar te krijgen".

Excel op iPhone
Excel op iPhone

Microsoft