Interessant:

Office beschikbaar voor Android-tablets

nieuws 30 januari 2015 om 11:18

Microsoft heeft haar Office-apps (Excel, PowerPoint en Word) officieel beschikbaar gesteld voor Android-tablets. Daarnaast presenteerde Microsoft een nieuwe Outlook-versie voor iOS en een preview-versie van Outlook voor Android.

Vorig jaar werd reeds de preview-versie van de Office-apps voor Android-tablets gepresenteerd. Nu zijn Excel, PowerPoint en Word officieel beschikbaar voor tablets van 10,1-inch of kleiner en met Android 4.4 of hoger. Het notitieprogramma OneNote kwam al eerder beschikbaar voor Android. Het is mogelijk om Office-bestanden te openen vanuit OneDrive, Dropbox, OneDrive voor Bedrijven of SharePoint.

De apps zijn gratis beschikbaar in de Google Play Store en bieden de mogelijkheid om in te loggen op je Microsoft-account, bestanden te aan te maken, te printen en eenvoudige basisbewerkingen toe te passen. Als je volledig gebruik wil maken van geavanceerde functies in de apps, moet je een Office 365-abonnement nemen of deze aanschaffen middels in-app aankopen (met een prijs tussen de 0,80 - 10,00 per item). Vorig jaar verscheen reeds Office voor de iPad.

De nieuwe Outlook-apps, met uitgebreide mail- en agendafuncties, voor Android (preview) en iOS zijn compatibel met Office 365, Exchange, Outlook.com, Yahoo! Mail en Gmail.

Microsoft Office: Excel-app voor Android-tablet
Microsoft Office: Excel-app voor Android-tablet