Interessant:

Microsoft Office verschijnt voor iPad

nieuws 28 maart 2014 om 10:12

Microsoft heeft Microsoft Office (met Word, Excel en PowerPoint) uitgebracht voor de iPad. Met de gratis versie kan je alleen bestanden bekijken, met een Office 365-abonnement kan je ook bestanden bewerken en aanmaken.

Microsoft belooft dat Office op de iPad erg lijkt op Office op de PC, terwijl het pakket helemaal vanaf de grond toe opnieuw is opgebouwd voor het gebruik van de touch-interface op de iPad (de bekende ribbon-layout kent nu bijvoorbeeld grotere vakken speciaal voor touchgebruik). 'Office for iPad', zoals het pakket officieel heet, bevat Word, Excel en PowerPoint. OneNote ontbreekt en om bestanden te bewerken of nieuwe bestanden aan te maken is een Office 365-abonnement vereist. Dankzij integratie met Microsofts OneDrive-cloudservice heb je op al je apparaten (iPad, PC, Mac en smartphone) altijd meteen toegang tot de meeste up-to-date documenten.

Microsoft Office for iPad: Excel
Microsoft Office for iPad: Excel

Office for iPad is te gebruiken zonder muis en toetsenbord en tevens worden iPad-functies, zoals voice-input (om een Word-document op te stellen) en AirPlay (om een project draadloos om een televisie te projecteren) ondersteund. Office for iPad is beschikbaar in 29 verschillende talen, waaronder Nederlands.

Tegelijkertijd met de aankondiging van Office for iPad maakte Microsoft bekend dat Office Mobile for iPhone en Android per direct, net als voor Windows Phone, gratis beschikbaar is. Met Office Mobile kan je onderweg Office-documenten bekijken en bewerken.

Microsoft Office Blogs