Interessant:

Lenovo voltooit acquisitie van Motorola Mobility

nieuws 30 oktober 2014 om 12:03

Lenovo en Google hebben bekendgemaakt dat de overname van Motorola Mobility door Lenovo is afgerond. Motorola zal als een volwaardige dochteronderneming van Lenovo functioneren en behoudt zijn hoofdkantoor in Chicago.

Met de overname, die begin dit jaar werd aangekondigd, is een investering van ongeveer 2,91 miljard dollar (2,3 miljard euro) gemoeid. Door de transactie met Google behoudt Motorola meer dan 2.000 patenten en een substantieel aantal cross-license-overeenkomsten, plus het Motorola Mobility-merk en zijn merkenportefeuille. Google behoudt een portefeuille van meer dan 21.000 patenten die oorspronkelijk door Motorola zijn ontwikkeld. Motorola zal een permanente licentie op deze patenten hebben. 

Google kocht Motorola Mobility (de smartphonetak van Motorola) in 2011 voor ongeveer 9 miljard euro, dus het lijdt een flink verlies op Motorola. Lenovo verwierf in 2005 reeds IBM's PC-business en de legendarische IBM ThinkPad-merknaam en nam in 2011 ook het Duitse Medion over.

Yang Yuanqing, president en CEO bij Lenovo, laat optekenen: "Vandaag bereiken we een historische mijlpaal voor zowel Lenovo, als voor Motorola. Samen zijn we klaar om te concurreren, te groeien en te winnen in de wereldwijde smartphonemarkt. Door een stevige nummer 3 positie en een rol als uitdager van de top 2 in smartphones uit te bouwen, zullen we de markt bieden wat het nodig heeft: keuze, competitie en een nieuwe prikkel tot innovatie."

Motorola introduceerde recentelijk de Motorola Nexus 6, de Motorola Moto G (2014), de Motorola Moto X (2014) en de Motorola Moto 360 smartwatch.

Motorola Nexus 6
Motorola Nexus 6

portablegear.nl