Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.4
Opslag MB
Scherm5,2" (250 ppi)
Camera13,0 megapixel
Foto Motorola Moto X2 1 Foto Motorola Moto X2 2 Foto Motorola Moto X2 3 Foto Motorola Moto X2 4

Inleiding

De Motorola Moto X2 (ook bekend als Moto X+1, Moto X 2de generatie en als New Moto X) is een smartphone met een helder OLED HD-display (van het krasbestendige Gorilla Glass 3) en het Android 4.4.4. KitKat-besturingssysteem (de originele Moto X had een 4,7-inch display). Bijzonder is dat er voor de Moto X2 een keur aan backcovers beschikbaar is in verschillende kleuren en materialen, van leer tot hout. Het toestel beschikt over een quad-core Qualcomm Snapdragon 801-processor voor degelijke prestaties en komt met 16GB of 32GB geheugen (niet uitbreidbaar). Je kan rekenen op ondersteuning van 4G/LTE, WiFi en Bluetooth 4.0 en vindt zowel aan de voorzijde (2-megapixel Full HD) en achterzijde (13-megapixel met 4K UHD-videorecorder) van de Moto X2 een camera. De camera is te lanceren middels een snelle kanteling van het toestel. Meerdere foto's worden genomen voor- en nadat je het scherm aanraakt, zodat je de beste foto kan uitkiezen. Speakers zijn geplaatst aan de voorzijde en onderzijde van de telefoon. Middels stembesturing (in het Engels) kan je een Facebook-bericht plaatsen, een YouTube-video pauzeren of een WhatsApp-bericht versturen. Je kan een inkomend gesprek of de wekker uitschakelen door met je hand boven het toestel te zwaaien, dus zonder hem aan te raken. Tot slot worden notificaties en updates op het scherm van de Moto X2 getoond, ook als de telefoon in slaapmodus staat. Tegelijkertijd met dit toestel is de Motorola Moto G2 geintroduceerd.

Specificaties

De Motorola Moto X2 is voorzien van een 2,5 GHz Qualcomm Snapdragon 801 quad-core processor, 2 GB RAM en 16 GB intern opslaggeheugen. Het opslaggeheugen is niet uitbreidbaar. De capaciteit van de accu bedraagt 2.300 mAh. Met de Moto X2 kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de 4G (LTE) ondersteuning. De snelheid van 4G heft het verschil tussen thuis en onderweg op, waardoor ook bijvoorbeeld streaming video tot de mogelijkheden behoort. Het toestel ondersteunt verder Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken). Foto's en video's maak je met de 13-megapixel camera aan de achterzijde van het toestel. De frontcamera, bijvoorbeeld voor selfies en videogesprekken, heeft een resolutie van 2,0 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De Motorola Moto X2 is uitgerust met een OLED-scherm met een resolutie van 720 x 1.080 pixels. Een OLED display is helder display zonder achtergrondverlichting, waardoor het stroomverbruik lager ligt. Bijkomend voordeel is de grotere kijkhoek ten opzichte van traditionele LCD-schermen. Het scherm van de Motorola Moto X2 is daarnaast gemaakt van het stevige Gorilla Glass. Gorilla Glass is kras- en stootbestendig, waardoor je scherm minder snel zal beschadigen. De Motorola Moto X2 is verkrijgbaar in de kleuren blauw, bruin, grijs, groen, rood en zwart.

Besturingssysteem (OS)

De Motorola Moto X2 draait op Android 4.4. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.4 KitKat is, net als alle versies vanaf 4.0, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw voor versie 4.4 zijn onder meer snellere prestaties en een betere accuduur. Daarnaast is er een nieuwe full-screen immersive mode waarin elke pixel op het scherm wordt weergegeven (en alle interface-elementen worden verborgen). Verder is in deze versie Google Cloud Print (waarmee je via WiFi draadloos kan printen met daarvoor geschikte apps) geintegreerd. Google Hangouts+ is vanaf Android 4.4 de centrale plaats voor communicatie: naast chat- en videogesprekken voeren kan je vanuit Hangouts nu ook SMS- en MMS-berichten versturen. Handig is verder een geintegreerde screen recorder, waarmee je een MP4-video kan maken van activiteiten op het scherm. Voor Android 4.4 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Motorola Moto X2

Van de Motorola Moto X2 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Motorola Moto X2 is door 6bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,5. Lees in het Motorola Moto X2 testoverzicht de testen

Specificaties Motorola Moto X2

Algemeen
ProductMotorola Moto X2
Aankondiging2014
Verkoopstart2014
Design
Kleuren

Gewicht144 gram
Afmetingen140,8 x 72,4 x 9,9 mm
IP codering
Soort simkaartmicro-SIM
Accuvermogen2.300 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.4
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 801
Kloksnelheid4 core (max 2,5 GHz)
RAM2 GB
Uitbreidbaar
Opslag16 GB
Scherm
Scherm5,2" (250 ppi)
Resolutie720 x 1.080px
SchermsoortOLED
Verstevigd glass
Camera
Camera13,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera2,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G/LTE
DualSIM
VerbindingmicroUSB