Interessant:

Lenovo verkoopt 100 miljoen ThinkPads

nieuws 30 januari 2015 om 15:33

Lenovo heeft laten weten 100 miljoen ThinkPad-notebooks te hebben verkocht. Om dit te vieren introduceerde het Chinese bedrijf een vernieuwde editie van haar ThinkPad X1 Carbon-ultrabook.

De vernieuwde Lenovo ThinkPad X1 Carbon heeft een duurzame carbon-behuizing en een gewicht van minder dan 1,3 kilogram. Deze 14-inch ultrabook is uitgerust met de nieuwe 5e generatie Intel Core-processors, en biedt verbeterde componenten, zoals een helder Full HD-scherm voor de beste kijkervaring. Tevens kan je rekenen op een PCIe Solid State Drive: deze slaat gegevens 80 procent sneller op dan standaard SSD's. De ThinkPad X1 Carbon won deze maand op de CES 2015 de Innovations Design and Engineering-award in de categorie Computer Hardware & Components.

De vernieuwde ThinkPad X1 Carbon biedt verder onder meer meer Windows 8.1, een 720p HD-webcam, een verlicht toetsenbord, 2 USB-aansluitingen, HDMI-out, en Digital Dual-microfoons met Microsoft Lync-certificaat.

Lenovo verwierf in 2005 IBM's PC-business en de legendarische IBM ThinkPad-merknaam en nam in 2011 ook het Duitse Medion over, waardoor het een van de grootste notebookfabrikanten ter wereld is. In 2014 nam Lenovo verder Motorola van Google over 2,3 miljard euro.

Lenovo ThinkPad X1 Carbon
Lenovo ThinkPad X1 Carbon

portablegear.nl