Interessant:

Lenovo gaat Motorola uitfaseren

nieuws 11 januari 2016 om 13:02

Het Chinese Lenovo, sinds 2014 eigenaar van Motorola, gaat de Motorola-merknaam uitfaseren. De toestellen zullen nog wel worden voorzien van Motorola's iconische M-logo, maar zullen verschijnen onder de vlag 'Moto by Lenovo'.

De aankondiging is verrassend, omdat Lenovo vorig jaar nog beweerde de Lenovo Mobile-divisie te integreren met de Motorola-divisie en te stoppen met de Lenovo-merknaam voor smartphones en tablets. Lenovo blijft nog wel een divisie onder de naam 'Motorola' aanhouden en Motorola's iconische M-logo blijft nog worden gebruikt op de smartphones, die in de toekomst onder de vlag 'Moto by Lenovo' zullen verschijnen.

Motorola Moto X Play
Motorola Moto X Play

Het Moto-label zal door Lenovo blijven worden gebruikt voor high-end smartphones, zoals de Moto X Force, Moto X Style en Moto X Play. In de Verenigde Staten wordt daarnaast het Vibe-label gebruikt voor entry-level, budget-telefoons. Lenovo vindt de stap zelf niet zo bijzonder, de Chinezen schrijven: "De merknaam 'Motorola' is al niet meer gebruikt op onze producten sinds de lancering van de originele Moto X in 2013."

Lenovo kocht in 2014 Motorola Mobility van Google voor een bedrag van ongeveer 2,3 miljard euro. Google kocht Motorola Mobility (de smartphonetak van Motorola) in 2011 voor ongeveer 9 miljard euro, dus het leed een flink verlies op Motorola, al behield het wel veel belangrijke patenten. Lenovo verwierf in 2005 reeds IBM's PC-business en de legendarische IBM ThinkPad-merknaam en nam in 2011 ook het Duitse Medion over.

PhoneArena