Interessant:

Amazon Fire Phone is enorme flop

nieuws 30 oktober 2014 om 11:32

De Amazon Fire Phone, die afgelopen zomer in de VS in de verkoop ging, is een enorme flop. Amazon heeft het afgelopen kwartaal maar liefst 170 miljoen dollar moeten afschrijven op onverkochte Fire Phones en gerelateerde kosten.

De Amazon Fire Phone is een toestel met prima specificaties met onder meer een 4,7-inch HD-display, een 13-megapixel camera met optische beeldstabilisatie, het Fire OS 3.5.0-besturingssysteem, een 2,2GHz quad-core Snapdragon 800-processor met 2GB RAM en 32GB of 64GB geheugen. Amazon had dan ook hoge verwachtingen van het toestel, maar daar is niets van terecht gekomen.

Amazon maakte bekend dat het het afgelopen kwartaal maar liefst 170 miljoen dollar heeft moeten afschrijven op onverkochte Fire Phones en daaraan gerelateerde kosten. Ook liet het bedrijf weten dat het aan het einde van het derde kwartaal van dit jaar nog voor 83 miljoen dollar aan onverkochte Fire Phones op voorraad had.

De Amazon Fire Phone is exclusief te koop bij de Amerikaanse provider AT&T in de Verenigde Staten. In een poging het tij te keren verlaagde Amazon en AT&T al eerder de prijs van 200 dollar naar 0,99 dollar bij een 2-jarig contract.

Amazon Fire Phone
Amazon Fire Phone

BusinessInsider