Interessant:

Google noemt Android L officieel Android 5.0 Lollipop

nieuws 16 oktober 2014 om 12:19

Tegelijkertijd met de introductie van de Motorola Nexus 6 en de HTC Google Nexus 9 heeft Google bekendgemaakt dat Android L officieel Android 5.0 Lollipop gaat heten.

Google kondigde Android L reeds afgelopen juni aan, maar gaf de nieuwe Android-versie toen nog geen officiele naam. Er gingen verschillende geruchten over de uiteindelijke naam (waaronder Lemon Meringue Pie), maar Android L heet uiteindelijk toch Android 5.0 Lollipop - zoals de vroegste geruchten al aangaven. Android 5.0 Lollipop heeft onder meer een vernieuwd 'Material Design' met nieuwe widgets en nieuwe thema's en is ontwikkeld voor verschillende type apparaten, van smartphone tot tablet en van laptop tot televisie. Nieuw in Android Lollipop is verder de Heads-up notificatiefunctie. Deze functie toont een pop-up notificatie aan de bovenzijde van het scherm waarop je kan reageren, zonder dat je de app hoeft te verlaten die je op dat moment gebruikt. Verder ondersteunt Android 5.0 ook 64-bit chips.

Tegelijkertijd met bekendmaking van de officiele naam van Android L introduceerde Google twee nieuwe Android Lollipop-producten: de Google Nexus 9-tablet (van HTC, met 64-bit chip) en de Motorola Nexus 6-smartphone/phablet. De eerste toestellen die verder een update krijgen zijn de LG Nexus 5, de HTC One M8 en de Motorola Moto G. Informatie over updates voor andere toestellen volgt waarschijnlijk spoedig.

Android 5.0 Lollipop: Material Design
Android 5.0 Lollipop: Material Design

Android