Interessant:

Boulder Dash viert 30ste verjaardag op iPhone

nieuws 16 oktober 2014 om 09:28

Ter gelegenheid van de 30ste verjaardag van de spelklassieker Boulder Dash heeft gamedeveloper TapStar Interactive een geheel nieuwe, gratis versie van de game uitgebracht voor de iPhone en iPad.

Boulder Dash is een spelklassieker uit de jaren 80. In de game neem je de rol aan van het mannetje "Rockford", en loop je met hem door een aantal grotten met als doel een aantal diamanten te verzamelen. De nieuwe game, voluit Boulder Dash 30th Anniversary getiteld, is de eerste samenwerking tussen Peter Liepa en Chris Gray, de originele ontwikkelaars van Boulder Dash, sinds de verschijning van het origineel in 1984.

Boulder Dash 30th Anniversary is een gezamelijk project van gamedeveloper TapStar Interactive en van First Star Software, de oorspronkelijke ontwikkelaar. De gameplay in de nieuwe versie lijkt op die van het origineel, maar er zijn nieuwe elementen toegevoegd - zoals de mogelijkheid om diagonaal te bewegen en schansen te gebruiken. Daardoor hebben de grotten een geheel nieuw design en zijn er nieuwe puzzels. Er zijn in totaal meer dan 200 levels.

Boulder Dash 30th Anniversary is de eerste freemium Boulder Dash-game, wat betekent dat het spel gratis is te downloaden. De game bevat echter wel in-app-aankopen. Het spel is beschikbaar in de iTunes App Store (vanaf iOS 7.0), en versies voor Android, de PC en Mac volgen.

Eerder werden ter gelegenheid van de spelklassiekers Pitfall! (30ste verjaardag), Gabriel Knight (20ste verjaardag) en Tamagotchi (16de verjaardag) nieuwe mobiele games uitgebracht.

Boulder Dash 30th Anniversary
Boulder Dash 30th Anniversary

TapStar Interactive