Interessant:

Eerste details Android 5.0 Jelly Bean

nieuws 16 februari 2012 om 10:49

De Koreaanse digitale nieuwskrant DigiTimeszegt de eerste details over Android 5.0 Jelly Bean te hebben vernomen: Google's nieuwe OS zou in de zomer van 2012 uitkomen en geschikt zijn als dual-OS naast Windows 8 en Chrome OS.

Android 5.0 Jelly Bean zou daarnaast nog verder verbeterd worden voor het gebruik op tablets. Google zou ook functies van haar Chrome OS verder willen integreren in Android 5.0 (een Chrome-browser voor Android zag eerder dit jaar al het levenslicht) om apparaten met "dual-operating systems" - dat wil zeggen dat je de keuze hebt uit twee besturingssystemen (naast Android bijvoorbeeld Windows of Chrome OS) - verder te pushen.

Bijzonder is dat, volgens DigiTimes, Google fabrikanten niet alleen de keuze wil geven voor een Android 5.0-apparaat, maar ook voor een apparaat met Windows 8 én Android 5.0, zodat de gebruiker tussen OS kan wisselen zonder het toestel te hoeven uitschakelen. Windows 8 komt waarschijnlijk rond dezelfde tijd als Android 5.0 uit en Google ziet in Microsofts nieuwe besturingssysteem een geduchte concurrent. Het is niet waarschijnlijk dat Microsoft zit te wachten op dergelijke dual-OS apparaten; mogelijk verbiedt de Amerikaanse softwaregigant haar partners dergelijke apparaten op te markt te brengen als zij gebruik willen maken van Windows 8.

Viewsonic, de Amerikaanse fabrikant van budget-tablets, is een van de weinige fabrikanten die momenteel tablets met een dual-OS (Windows 7 + Android) op de markt brengt, zoals de Viewpad 10, de Viewpad 10pro en de Viewpad 10pi.

Naschrift: Android 4.1 Jelly Bean (en dus niet 5.0) is 27 juni 2012, tegelijkertijd met de Google Nexus 7 tablet, officieel aangekondigd. Android 5.0 Lollipop werd pas in oktober 2014 officieel aangekondigd.

DigiTimes