Interessant:

Motorola X met Android 5.0 ophanden

nieuws 25 januari 2013 om 08:35

Naar verluidt werken Motorola en Google aan de Motorola X, een nieuwe high-end Android-smartphone, waarop mogelijk Android 5.0 Key Lime Pie wordt geintroduceerd.

Volgens de geruchten zou de Motorola X al op de aankomende Google I/O-conferentie, die 15 mei in San Francisco plaatsvindt, worden aangekondigd. Op deze conferenties introduceert Google meestal een nieuwe Nexus-telefoon met een nieuwe Android-versie. Waarschijnlijk ziet dus tegelijkertijd met de Motorola X (of Motorola Nexus) Android 5.0 Key Lime Pie het levenslicht ziet. Vooralsnog is er echter nog niets bevestigd.

Google nam Motorola in 2012 over voor 9 miljard euro, voornamelijk voor de patenten. Veel plezier heeft de zoekgigant echter nog niet beleefd aan Motorola: het lijkt zelfs niet zo goed te weten wat het aan moet met de hardwarefabrikant, waarop het flinke verliezen lijdt. Eind 2012 verkocht Google weer een deel van Motorola (het onderdeel dat set-top TV-boxen maakte) aan Arris Group. Daarnaast maakte Motorola eind 2012 bekend zich niet meer te richten op de Europese markt.

Met de introductie van de Motorola X hoopt Google mogelijk Motorola weer enigszins nieuw leven in te kunnen blazen.

Naschrift:†de†Motorola Moto X†(met Android 4.2) is 1 augustus 2013 officieel gepresenteerd. Android 5.0 Lollipop werd pas in oktober 2014 officieel aangekondigd.

Digital Trends