Interessant:

Gerucht: Android L wordt Lemon Meringue Pie

nieuws 26 augustus 2014 om 09:33

Volgens de laatste geruchten krijgt de nieuwste Android-editie, die afgelopen juni is aangekondigd onder de codenaam Android L, de naam Android Lemon Meringue Pie.

Android L (ook wel Android 5.0) heeft een nieuw Material Design, dat is ontwikkeld voor verschillende type apparaten, van smartphone tot tablet en van laptop tot televisie. Nieuw in deze versie is daarnaast de Heads-up notificatiefunctie. Deze functie toont een pop-up notificatie aan de bovenzijde van het scherm waarop je kan reageren, zonder dat je de app hoeft te verlaten die je op dat moment gebruikt. Android L biedt verder snellere prestaties, een langere batterijduur en ondersteuning van Google Fit, een toepassing waarmee data van verschillende gezondheids- en fitness-apps in één overzicht wordt verzameld.

Volgens eerdere geruchten zou Android L als volledige naam Android Lollipop krijgen. De Android-watchers van website Android Police hebben nu echter ontdekt dat in verschillende officiele documentatie en code de nieuwe Android-versie wordt aangemerkt als "LMP", wat zou staan voor Android Lemon Meringue Pie. De voorganger van Android L, Android 4.4 KitKat, stond ook enige tijd bekend als Android Key Lime Pie, dus het blijft nog even wachten welke nam Android L daadwerkelijk volledig zal dragen.

Android L in eerste instantie alleen beschikbaar als preview-editie voor developers. De officiele uitrol volgt waarschijnlijk later dit jaar.

Android L: Notification Design
Android L: Notification Design

Android Police