Interessant:

Vertu presenteert Bentley-smartphone

nieuws 16 oktober 2014 om 12:31

Het Britse luxemerk Vertu heeft een speciale Bentley-editie van de Vertu Signature Touch-smartphone gepresenteerd. Deze smartphone, ter waarde van 12.500 euro, komt met speciale Bentley-content.

Vertu, de Britse fabrikant van luxe-gadgets, sloot enkele maanden een geleden een partnership met Bentley, de Britse fabrikant van luxe-auto's. Met de 'Vertu for Bentley' brengen de fabrikanten nu hun eerste gezamelijke product op de markt. Dit toestel is vrijwel hetzelfde als de eerder uitgebrachte Vertu Signature Touch, maar komt nu met speciale Bentley-content.

Net als de originele Signature Touch beschikt de Vertu for Bentley over een 2,3GHz Qualcomm Snapdragon 801-processor, een 4,7-inch Full HD-touchscreen, 64GB geheugen, NFC- en 4G/LTE-support, stereospeakers (met Bang & Olufsen-audiotechnologie), een 13-megapixel camera met dubbele LED-flitser en ondersteuning voor draadloos opladen via Qi-technologie. Het toestel draait op Android 4.4 KitKat en maakt daarnaast gebruik van Vertu's eigen interface. Verder vind je op het toestel speciale ringtones van het London Symphony Orchestra voorgeinstalleerd.

De Vertu for Bentley is vervaardigd van 'Grade 5'-titanium, die aansluit bij de luxe-stijl van de Bentley-auto's. De zwarte titanium achterzijde van het toestel weerspiegelt Bentley's instrumentenpaneel en naast exclusieve Bentley-content vind je op het toestel uiteraard ook het gevleugelde Bentley-logo. Het design van de schroeven van de telefoon is geinspireerd op de luchtpijpen van de Bentley-auto's. Het toestel is verder vervaardigd van kalfsleer. 

De Vertu for Bentley verschijnt in een beperkte oplage van 2.000 exemplaren en is te koop voor 12.500 euro.

Vertu Signature Touch for Bentley
Vertu Signature Touch for Bentley

Vertu