Interessant:

Originele Nintendo 3DS uitgefaseerd

nieuws 13 januari 2015 om 11:51

Naar verluidt is Nintendo gestopt met de productie van het originele 3DS-model en wordt het toestel langzaam uitgefaseerd. De Japanse spelgigant zou zich gaan focussen op de 3DS XL, de 2DS en de nieuwe New 3DS.

De originele Nintendo 3DS werd in 2011 aangekondigd en de afgelopen jaren heeft Nintendo de 3DS-familie uitgebreid met de Nintendo 3DS XL (een groter model) en de Nintendo 2DS (kleiner, niet-opklapbaar en zonder 3DS-scherm). Binnenkort verschijnen ook de New Nintendo 3DS en New 3DS XL, die onder meer voorzien zijn van meer toetsen, een extra analoge controlstick en een beter display.

Hoewel Nintendo zelf zegt "niets te melden te hebben over de productiestatus van de originele Nintendo 3DS", wijst veel erop dat de productie ervan is gestopt en dat het model langzaam wordt uitgefaseerd. Bij alle grote Amerikaanse retailers (Walmart, Target, Best Buy, GameSto, Toys'R'Us) is het originele 3DS-model inmiddels al niet meer verkrijgbaar en wordt doorverwezen naar de nieuwere modellen. Ook op Nintendo's officiele Amerikaanse website is het originele 3DS-model inmiddels niet meer te vinden (het model is nog wel op de Nederlandse website opgenomen).

De New Nintendo 3DS en New 3DS XL komen waarschijnlijk later dit jaar in Nederland op de markt.

New Nintendo 3DS
New Nintendo 3DS

Destructoid