Interessant:

Jan Kees de Jager nieuwe financiŽle†topman KPN

nieuws 21 juli 2014 om 11:31

De Raad van Commissarissen KPN heeft het voornemen om ex-minister Jan Kees de Jager te benoemen tot de nieuwe Chief Financial Officer (CFO) en lid van de Raad van Bestuur van KPN.

Het contract van de Jan Kees De Jager zal ingaan op 15 augustus 2014 en hij zal, na een overgangsperiode, per 1 november de rol van CFO op zich nemen. In de periode 2007-2012 maakte De Jager (als CDA'er) deel uit van het Nederlandse kabinet; eerst als staatssecretaris van FinanciŽn (2007-2010) en vervolgens als minister van FinanciŽn (2010-2012). De Jager (45) vervulde laatstelijk de functie van oprichter/mede-eigenaar van e-commerce onderneming ISM eCompany, het bedrijf waar hij tussen 1992-2007 en na zijn ministerschap, leidende posities heeft ingenomen.

KPN meldt dat "het beloningspakket van de heer De Jager binnen het beloningsbeleid van KPN valt, zoals goedgekeurd door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders". Het basissalaris van De Jager zal 625.000 euro op jaarbasis bedragen. Daarnaast komt hij in aanmerking voor een variabele cash-beloning voor de korte termijn en een variabele beloning voor de lange termijn, gebaseerd op voorwaardelijke aandelen. Beide beloningen zijn afhankelijk van de prestaties van KPN.

Jan Kees De Jager zegt over zijn benoeming: "Ik ben zeer blij met deze mooie baan als CFO. KPN is een prachtig bedrijf met een rijke historie in een dynamische markt. Ik kijk uit naar de samenwerking met Eelco en de RvB, de RvC, mijn nieuwe KPN collegaís, de aandeelhouders en andere belanghebbenden."

Jan Kees De Jager: nieuwe financiŽle topman van KPN
Jan Kees De Jager: nieuwe financiŽle topman van KPN

KPN