Interessant:

Rovio introduceert Angry Birds Epic

nieuws 19 maart 2014 om 12:25

De Finse gamedeveloper Rovio heeft wederom een nieuw deel in de Angry Birds-serie geintroduceerd: Angry Birds Epic. Ditmaal betreft het een turn-based RPG.

Angry Birds Epic†wordt in een zogenaamde 'soft launch' uitgebracht. Dit betekent dat het spel eerst alleen beschikbaar is via de iTunes Stores van Canada, AustraliŽ en Nieuw-Zeeland. Volgens Rovio is dat typisch iets "dat gamedevelopers doen als de ontwikkeling van de game klaar is, maar zij nog kritische feedback van spelers in de echte wereld willen ontvangen". Pas als Rovio de feedback uit deze landen binnen heeft, wordt†Angry Birds Epic†wereldwijd gelanceerd.

Angry Birds Epic†bevat de karakters uit de voorgaande Angry Birds-games, maar de gameplay is geheel anders. De game (die speelt op een fantasy-versie van Piggy Island) is een 'turn-based RPG', dat wil zeggen dat het meer een schaakspel is waarbij de vogels en varkens omstebeurt tegen elkaar moeten vechten.

Angry Birds Epic†verschijnt in eerste instantie alleen voor de iPhone en iPad (vanaf iOS 6.0). De game is free-to-play, maar bevat advertenties en in-app aankopen, ondanks dat Rovio veel kritiek kreeg op de opdringerige in-app aankopen in het vorig jaar verschenen racespel Angry Birds GO!.†Later dit jaar komt Rovio ook met Angry Birds Stella, een speciale 'vrouwelijke' versie van Angry Birds.

Rovio