Interessant:

Angry Birds Under Pigstruction komt eraan

nieuws 9 maart 2015 om 09:51

De Finse gameontwikkelaar Rovio komt binnenkort met het elfde (!) deel in de Angry Birds-serie: Angry Birds Under Pigconstruction. Het spel is momenteel al beschikbaar in 'soft-launch' in Canada.

Angry Birds Under Pigconstruction kent dezelfde gameplay als de originele Angry Birds-games: met katapult boze vogels schieten op kwaadaardige varkens. Nieuw is echter dat het eiland van de varkens "under pigstruction" is en dat de varkens zeer uitdagende multi-stage levels hebben gebouwd, die een nieuwe manier van logica, behendigheid en doorzettingsvermogen vragen.

Verder lijkt Rovio weer volledig te gaan inzetten op in-app aankopen. Het spel is gratis te downloaden, maar spelers kunnen nu kaarten verzamelen waarmee ze zelf kunnen bepalen welke vogel ze gebruiken (op elk gewenst moment). De kaarten geven ook toegang tot nieuwe 'spells' waarmee de vogels de varkens extra veel schade kunnen toebrengen. Spelers moeten hun vogels en spells strategisch kiezen, want ze zijn beperkt bruikbaar in de multi-stage levels. Rovio zal de kaarten en spells ongetwijfeld als microtransacties aanbieden, al is dat nog niet bevestigd. 

Tot slot kunnen spelers van Angry Birds Under Pigconstruction  elkaar in dagelijkse toernooien uitdagen om veren te verdienen, vogels te upgraden en een hoge plaats op de wereldwijde leaderboard te verovereren. Angry Birds Under Pigconstruction is nu beschikbaar voor iOS (vanaf 4.3) als soft-launch in Canada. De wereldwijde uitrol volgt waarschijnlijk op korte termijn. Vorig jaar verschenen Angry Birds Epic, Angry Birds Stella en Angry Birds Transformers.

Naschrift: Angry Birds Under Pigconstruction is uiteindelijk officieel verschenen onder de titel Angry Birds 2.

Angry Birds Under Pigstruction
Angry Birds Under Pigstruction

Rovio