Interessant:

Apple koopt Beats voor 3 miljard dollar

nieuws 29 mei 2014 om 10:02

Apple heeft voor 3 miljard dollar (2,2 miljard euro) Beats, bestaande uit Beats Electronics (maker van hoofdtelefoons, speakers en audio-softwarre) en Beats Music (een muziekstreamingservice) overgenomen.

Er gingen al enige tijden geruchten dat Apple Beats wilde overnemen en Dr. Dre, één van de oprichters van Beats, had de deal ook al informeel bevestigd. Nu heeft Apple dan officieel bekendgemaakt Beats over te nemen voor 3 miljard dollar (2,2 miljard euro). Onderdeel van de acquisitie is dat Beats oprichters Dr. Dre en Jimmy Iovine voor Apple gaan werken. Rapper en producer Dr. Dre en labelbaas Jimmy Iovine van Interscope Geffen A&M Records richtte in 2008 Beats op. Beats bestaat uit Beats Electronics (maker van hoofdtelefoons, speakers en audio-softwarre) en Beats Music (een muziekstreamingservice, eerder bekend als Daisy).

"Muziek is een belangrijk deel van al onze levens en heeft een speciale plaats in onze harten bij Apple", aldus Tim Cook, Apple's CEO. "Daarom blijven we investeren in muziek en brengen we deze twee zeer bijzondere teams samen, zodat we de meest innovatieve muziekproducten- en services ter wereld kunnen blijven aanbieden".

Apple gaat de Beats-hoofdtelefoons en andere producten in elk geval aanbieden via haar Apple Online Store, via haar eigen retailwinkels en via geselecteerde geautoriseerde Apple Resellers. Toch is het Apple waarschijnlijk echter vooral te doen om de Beats Music-muziekstreamingservice.

Apple's huidige businessmodel - waarbij je moet betalen voor muziekdownloads in de iTunes Store - moet het de laatste tijd steeds meer afleggen tegen populaire (grotendeels gratis) streaming-services als Spotify. Om de concurrentie bij te blijven, wil Apple daarom ook een eigen muziekstreamingservice hebben. Apple introduceerde vorig jaar al wel iTunes Radio, een gratis radiostreamingservice met advertenties, maar deze service is nog niet bijzonder succesvol en nog niet overal beschikbaar. Met Beats Music denkt Apple een waardig alternatief te hebben voor Spotify en soortgelijke streamingdiensten, zodat het ook in de toekomst muziekliefhebbers aan zich kan blijven binden.

Beats Wireless-headset
Beats Wireless-headset

Apple Press Info