Interessant:

Gerucht: Apple werkt aan draadloze AirPods-oordopjes

nieuws 2 oktober 2015 om 16:38

Apple werkt mogelijk aan draadloze AirPods-oordopjes voor de iPhone en iPod. Dat gerucht is ontstaan nadat in verschillende landen trademarks zijn aangevraagd op de naam AirPods.

Website MacRumors ontdekte dat in verschillende landen een trademark is aangevraagd op de naam "AirPods".  Hoewel er geen bewijs is dat Apple direct aan deze aanvragen linkt, beweert MacRumors dat Apple wel degelijk zelf achter de aanvragen zit. Gezien de naam is de verwachting dat de AirPods een draadloze variant worden op Apple's huidige niet-draadloze EarPods. De EarPods werden in 2012, met de lancering van de iPhone 5, geintroduceerd als vervanger voor de standaard meegeleverde Earphones bij voorgaande iPhones en iPods. Deze oordopjes waren zeer kwetsbaar en de geluidskwaliteit was matig. In vergelijking met de Earphones bieden de EarPods onder meer een betere ruisonderdrukkingstechnologie.

Apple EarPods (2012)
Apple EarPods (2012)

Het is op dit moment niet bekend wanneer en of de AirPods daadwerkelijk op de markt komen. Momenteel biedt Apple al wel draadloze koptelefoons aan onder de Beats-merknaam (Apple naam Beats in 2014 voor 3 miljard dollar over), maar heeft tot nu toe de hardware onder de Apple- en Beats-merknamen nog altijd strikt gescheiden gehouden.

MacRumors