Interessant:

Gerucht: Apple wil Beats Audio overnemen

nieuws 9 mei 2014 om 09:37

Volgens de Financial Times wil Apple Beats Audio, de headset-fabrikant van rapper Dr. Dre, op korte termijn overnemen voor een bedrag van 3,2 miljard dollar (2,3 miljard euro).

Apple zou niet alleen erg geinteresseerd in de afdeling van Beats Audio die headsets maakt, maar ook in de Beats Music-streamingservice die eerder die vorig jaar onder de naam Daisy van de grond kwam. Apple's huidige businessmodel - waarbij je moet betalen voor muziekdownloads in de iTunes Store - moet het de laatste tijd steeds meer afleggen tegen populaire (grotendeels gratis) streaming-services als Spotify.

Er gaan daarom al lange tijd geruchten dat Apple een échte eigen streaming-muziekservice wil beginnen, en daarbij kan de Beats Music/Daisy-dienst goed van pas komen. Apple introduceerde vorig jaar al wel iTunes Radio, een gratis muziekstreamingservice met advertenties, maar deze service is nog niet bijzonder succesvol en nog niet overal beschikbaar. 

Twee jaar geleden verkocht Beats Audio een aandeel van 50,1 procent aan HTC voor ongeveer 300 miljoen dollar, waarvan de helft een jaar later alweer werd teruggekocht voor slechts 150 miljoen dollar. In september 2013 kocht Beats Audio de overgebleven (28,84 procent) aandelen van HTC in haar bedrijf op. Het betaalde daarvoor 265 miljoen dollar (ongeveer 196 miljoen euro). Naast headsets maakte Beats Audio toen bekend ook speakers, audiosystemen voor in auto's en andere consumentenelectronica aan de man te willen brengen. Hiertoe was geld van buiten nodig en HTC kon daarin niet voorzien: met de mogelijke miljarden van Apple lijkt de toekomst van Beats Audio verzekerd.

Naschrift: Apple maakte 28 mei 2014 officieel bekend Beats over te nemen voor 3 miljard dollar (2,2 miljard euro).

Beats Audio-headset
Beats Audio-headset

portablegear.nl