Interessant:

HP sluit deal met Bang & Olufsen

nieuws 25 maart 2015 om 09:43

HP heeft een deal gesloten met audiofabrikant Bang & Olufsen om de geluidstechnologie van Bang & Olufsen en B&O PLAY naar haar PC's, tablets en accessoires te brengen.

HP en Bang & Olufsen zullen elke notebook, desktop, tablet en accessoire voorzien van de best mogelijke audiotechnologie. Alle HP-apparaten met het Bang & Olfusen- of B&O PLAY-label zullen beschikken over een speciaal audio-element waarmee de gevoelige audiocircuits worden geisoleerd van de andere signalen van het moederbord. Het aantal elementen van metaal voor de koptelefoon-aansluiting is verder beperkt om ruis te helpen voorkomen. Verder biedt HP een audio-controlepaneel, waarmee je het geluid voor video's, muziek en voice naar voorkeur kan instellen, handmatig of via geoptimaliseerde presets.

De eerste HP-systemen met Bang & Olufsen- en B&O PLAY-audio komen dit voorjaar op de markt. Het Bang & Olufsen-merk zal verschijnen op HP's Spectre-, OMEN-, ENVY- en commerciele PC's. Het B&O PLAY-label zal gebruikt worden voor HP's Pavilion PC's, tablets en PC audio-accessoires.

"Audio speelt een belangrijke rol in de gebruikservaring voor consumenten op hun PC's, tablets en accessoires, of ze nu een video bekijken, muziek beluisteren of Skypen", vertelt Ron Coughlin, CEO van HP Personal Systems. "Bang & Olufsen heeft veel passie en expertise en wij zijn dan ook verheugd om met hen samen te werken om een uitzonderlijke audio-ervaring aan onze consumenten te bieden".

HP maakte in het verleden gebruik van de Beats-audiotechnologie. Vorig jaar nam HP's concurrent Apple echter Beats over voor 2,2 miljard euro en kan HP niet langer van Beats gebruik maken.

HP sluit deal meat Bang & Olufsen
HP sluit deal meat Bang & Olufsen

HP