Interessant:

Dr. Dre Beats lanceert Daisy muziekdienst

nieuws 7 maart 2013 om 09:49

Rapper Dr. Dre breidt zijn succesvolle Beats Audio-imperium uit met een eigen streaming-muziekdienst: Daisy. De dienst moet een concurrent worden voor Spotify.

Naast rapper Dr. Dre particeert ook een andere bekende muzikant in het Daisy-project: Trent Reznor, de drijvende kracht achter de band Nine Inch Nails, helpt Daisy ontwikkelen als 'creatief directeur'. Beats nam in 2012 reeds de streaming-muziekdienst MOG over. Volgens persbureau Reuters is Daisy momenteel ook in gesprek met Apple over een mogelijk partnership.

"De huidige streamingdiensten zijn niet goed genoeg. Ze zijn niet goed genoeg voor de fans, die eenvoudiger hun favoriete muziek moeten kunnen vinden. En ze zijn niet goed genoeg voor de artiesten die met hun publiek willen meegroeien en geld willen verdienen", aldus de nieuwe Daisy CEO Ian Rogers.

Dr. Dre is dankzij de Beats-electronica multimiljonair: dankzij Beats was hij in 2012 de best verdienende 'muzikant' met een inkomen van 110 miljoen dollar. Daisy wordt eind 2013 als stand-alone bedrijf gelanceerd; de muziekservice blijft echter wel opereren onder de Beats Electronics-paraplu.

Dr. Dre Beats Audio-headset
Dr. Dre Beats Audio-headset

Beats by Dre