Interessant:

Intel sluit overeenkomst met Rockchip voor tabletchips

nieuws 29 mei 2014 om 12:25

Intel heeft een strategische overeenkomst gesloten met de Chinese fabrikant Rockchip om het bedrijf te ondersteunen bij het uitbreiden van zijn portfolio van laaggeprijsde tablets op basis van Intel-technologie.

Ook zal Rockchip dankzij de overeenkomst sneller nieuwe tablets op basis van Intel-architectuur en -communicatietechnologie op de markt kunnen brengen. Rockchip is een Chinees leverancier van halfgeleiders en mobiele internet SoC (System-on-Chip)-oplossingen, zonder eigen chipfabrieken. In het kader van de samenwerking zullen de beide bedrijven een mobiel SoC-platform onder de Intel-merknaam uitbrengen. Dit quad-core platform zal gebaseerd zijn op een Intel Atom-processorkern, geļntegreerd met Intels 3G-modemtechnologie.

Het nieuwe platform is bedoeld voor het lagere en het middenprijssegment. Naar verwachting zal dit product in de eerste helft van 2015 op de markt komen en vooral toegepast worden in voordelig geprijsde tablets. Intel denkt dankzij de overeenkomst met Rockchip nieuwe consumenten sneller te kunnen bedienen met een breder productportfolio.

"Deze strategische overeenkomst met Rockchip laat zien dat Intel vastbesloten is onze aanwezigheid in de wereldwijde markt voor mobiele producten snel te versterken, met een breder aanbod aan Intel-architectuur en communicatieplatforms", zegt Brian Krzanich, CEO van Intel. "De aankondiging van vandaag betekent ook dat we weer een nieuw product kunnen toevoegen aan de Intel SoFIA-familie en we verwachten dat de complete familie voor het midden van 2015 verkrijgbaar zal zijn. We zijn volop bezig om Intels productaanbod voor de mobiele markt snel uit te breiden."

Intel veranderde eind 2013 haar strategie op het gebied van mobiele chiptechnologie en maakte toen bekend zich meer op tablets te gaan richten. Daartoe onthulde het in februari 2014 reeds de Intel Merrifield-processor.

Intel Newsroom