Interessant:

Beats Audio koopt HTC definitief uit

nieuws 27 september 2013 om 12:47

De geruchten gingen al enige tijd, maar nu is het officieel: Beats Audio koopt de overgebleven (28,84 procent) aandelen van HTC in haar bedrijf op. Het betaalt daarvoor 265 miljoen dollar (ongeveer 196 miljoen euro).

The Wall Street Journal meldde vorige maand reeds dat Beats Audio van plan was om HTC uit te kopen en op zoek te gaan naar een nieuwe investerdeer voor toekomstige plannen. Naast headsets wil Beats Audio ook speakers, audiosystemen voor in auto's en andere consumentenelectronica aan de man brengen. Hiertoe is geld van buiten nodig en HTC kan daarin niet voorzien. Volgens HTC zal de deal aan het eind van dit jaar afgerond zijn. HTC zegt in de toekomst "nog wel te blijven samenwerken met Beats Audio als de kansen zich voordoen", maar onduidelijk is of de HTC-smartphones van de Beats Audio-techologie blijven voorzien.

Twee jaar geleden verkocht Beats Audio een aandeel van 50,1 procent aan HTC voor ongeveer 300 miljoen dollar, waarvan de helft een jaar later alweer werd teruggekocht voor slechts 150 miljoen dollar. De winst van Beats bedroeg vorig jaar ongeveer 1 miljard dollar, terwijl dat in 2010 nog 200 miljoen dollar was. 

Dr. Dre is dankzij de Beats-electronica multimiljonair: dankzij Beats was hij in 2012 de best verdienende 'muzikant' met een inkomen van 110 miljoen dollar.

Beats Audio headset
Beats Audio headset

NASDAQ