Interessant:

Lenovo koopt voor 100 miljoen dollar aan patenten

nieuws 25 maart 2014 om 09:23

Het Chinese Lenovo breidt langzaam zijn telecomimperium uit: de Chinezen kochten onlangs voor 100 miljoen dollar (ruim 70 miljoen euro) aan patenten van Unwired Planet, een bedrijf in mobiele data & services.

Lenovo betaalt 100 miljoen dollar in cash voor een deel van het patentportfolio van Unwired Planet en daarnaast voor een langetermijnlicentie op het patentportfolio van Unwired Planet. In totaal neemt Lenovo 21 patentfamilies van Unwired Planet over, waaronder patenten voor 3G en LTE mobiele technologieen en enkele andere belangrijke mobiele patenten.

Unwired Planet (voorheen Openwave) was een van de eerste ontwikkelaars van WAP- en mobiele browsingtechnologieen. In eerste instantie ontwikkelde het mobiele browsers, maar nu is het puur een holding-bedrijf van IP's en patenten.

Afgelopen januari kocht Lenovo voor 2,91 miljard dollar reeds Motorola Mobility van Google.  Onderdeel van deze deal was ook dat Google aan Lenovo meer dan 2.000 licenties gaf voor haar rijke patentportfolio en andere intellectuele eigendommen. Lenovo verwierf in 2005 reeds IBM's PC-business en de legendarische IBM ThinkPad-merknaam en nam in 2011 ook het Duitse Medion over. Zo breidt het Chinese bedrijf langzaam zijn marktaandeel in de wereldwijde telecom- en technologiemarkt uit.

Lenovo Yoga 2
Lenovo Yoga 2

Cellular-news