Interessant:

LG G Watch-smartwatch komt eraan

nieuws 19 maart 2014 om 09:53

LG werkt samen met Google aan de LG G Watch (met het predikaat 'powered by Android Wear') en brengt daarmee het Android-platform naar haar wearables. De release van de LG G Watch staat gepland voor het tweede kwartaal van 2014.

De LG G Watch werkt met een tal van Android-smartphones en toont relevante informatie op het moment dat je hierom vraagt of wanneer je "OK Google" inspreekt. De LG G Watch is eenvoudig toegankelijk voor ontwikkelaars en de ingenieurs van LG hebben vanaf het begin nauw samengewerkt met Google om ervoor te zorgen dat de LG G Watch probleemloos werkt met 'Android Wear' (dat wil zeggen Android-smartphone en Android-tablets). 'Android Wear' is ook de naam van een nieuwe, speciaal voor smartwatches en andere wearables ontworpen variant van het Android-besturingssysteem (met integratie van sociale apps, voicecommando-mogelijkheid en ondersteuning van fitness- en gezondheidsapps).

"De mogelijkheid om met Google samen te werken aan de LG G Watch is de perfecte gelegenheid voor LG om alles uit de kast te halen op het vlak van design en innovatie", zegt Dr. Jong-seok Park, voorzitter en CEO van LG Electronics Mobile Communications Company. "Met de LG G Watch zorgt LG voor een nieuwe mijlpaal voor wearables na 's werelds eerste 3G Touch Watch Phone in 2009 en de Prada Link in 2008. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit toestel alles in huis heeft om de markt van de smart wearables te veroveren."

Na de Nexus 4, Nexus 5 en de Google Play Edition van de LG G Pad 8.3 is dit het vierde toestel dat LG in nauwe samenwerking met Google ontwikkelt. Meer details over de LG G Watch, inclusief hardware specificaties, zullen in de komende maanden vrijgegeven worden. In Nederland verscheen in 2009 reeds de LG Touch Watch Phone (GD910), een polshorloge ter waarde van 1.499 euro. Concurrenten Samsung (de Galaxy Gear) en Sony (de SmartWatch) voeren al smartwatches.

LG G Watch
LG G Watch

portablegear.nl